'Hanau Saldırısı'

Merkel’den Hanau Yorumu: “Irkçılık Bir Zehir ve Bu Zehir Bizim Toplumumuzda Mevcut”

Almanya'da 9 kişinin hayatını kaybettiği ırkçı motifli olduğu kaydedilen saldırı ile ilgili konuşan Merkel, saldırının arka planının aydınlatılması için her türlü çabanın sarfedileceğini söyledi.

20 Şubat 2020 admin
Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında Hanau kentindeki 2 kafeye düzenlenen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Hanau saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Angela Merkel, “Hiçbirimiz, bu saldırının hayatını kaybedenlerin aileleri ile arkadaşlarında nasıl bir acı bıraktığını anlayamayız. Öldürülenlerin aileleriyle birlikte yas tutuyorum ve taziyelerimi iletiyorum.” dedi.

“Korkunç Cinayetlerin Arka Planının Aydınlatılması İçin Her Şey Yapılacak”

Saldırıdan yaralı kurtulanların yaşanan korkunç olayı sadece bedenen değil, ruhen de atlatabilmelerini dileyen Merkel, soruşturma süreciyle ilgili Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Federal Adalet Bakanı Christine Lambrecht, Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier ve Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky ile görüşüp onlardan bilgi aldığını ifade etti. Merkel sözlerine şöyle devam etti: “Saldırıya dair nihai bir değerlendirme için henüz çok erken. Bu korkunç cinayetlerin arka planının sonuna kadar aydınlatılması için her şey yapılacak. Fakat şu an için birçok şey, saldırganın aşırı sağcı ve ırkçı bir motivasyonla hareket ettiğini ortaya koyuyor. Saldırgan çok açık bir şekilde başka bir köken, inanış ve görünüşe sahip insanlara yönelik nefretle hareket etti. Irkçılık bir zehirdir. Nefret bir zehirdir. Ve bu zehir bizim toplumumuzda var. Bu aynı zamanda NSU’nun işlediği suçlardan, Walter Lübcke’nin öldürülmesine, oradan Halle’deki cinayetlere kadar birçok suçun da sorumlusudur. Hükümetimiz ve devlet kurumlarımız, bu ülkedeki her bireyin onuru ve hakkı için mücadele etmektedir. Biz insanları kökenlerine ya da dinlerine göre ayırmıyoruz. Almanya’yı bölmeye çalışanlara bütün kararlılığımız ve gücümüzle karşı çıkacağız.”

Heiko Maas: “Korkunç Olay Hepimizi Acı İçinde Bıraktı”

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Hanau‘daki korkunç olay hepimizi acı içinde bıraktı. Düşüncelerimiz, hayatını kaybedenler, onların aileleri ve akrabalarıyla. Yaralıların kısa zamanda iyileşeceğini ümit ediyorum.” ifadesini kullandı.

Hanau’da Silahlı Saldırı

Almanya’nın Hanau kentinde bugün iki iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 5 kişinin yaralandığı ifade edildi. Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren aşırı sağcı terörist T.R. evinde ölü bulundu. Saldırgan T.R.’nin avcılık belgesi sahibi olduğu ve ardında bir mektup ile video bıraktığı belirtildi. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Yusuf
    2020-02-20 23:01:12

    Irkcılık, her ülke için zehirdir.

Son Yüklenenler