'Hanau Saldırısı'

Hanau Saldırısı: Failin Ruhsatlı Silahlarının Olduğu Ortaya Çıktı

Almanya’nın Hanau kentinde dün gece düzenlenen ırkçı motifli saldırının faili Tobias R.nin ruhsatlı silahlarının olduğu ortaya çıktı.

@AA değişiklikler Perspektif

Almanya’nın Hanau kentindeki silahlı saldırı ile ilgili Hessen Eyalet Başkanı Volker Bouffier ve Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth basın açıklaması yaptı. Hessen Eyalet Başkanı Volker Bouffier yaptığı açıklamada, çok farklı spekülasyonların yapıldığını ifade ederken, bunun alışılmadık boyutta bir saldırı olduğunu ifade etti. Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi için çalıştıklarını da ifade eden Beuth, “Herkes çok üzgün durumda. Bugün yas tutulması gereken korkunç bir gün. Hessen’de yaşayan herkesin düşüncelerinin, Hanau’da hayatını kaybedenlerin ve onların yakınlarının yanında olmasını istiyorum. Onlarla birlikte olduğumuzu göstermemiz zor saatlerinde onlara bir teselli olacaktır.” diye kaydetti.

“Soruşturma Çok Kapsamlı Bir Şekilde Sürdürülüyor”

Peter Beuth ise Hanau’da farklı yerlere düzenlenen saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, soruşturmanın çok kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Beuth, “Olayı devralan federal başsavcılık saldırıyı terör saldırısı olarak derecelendirdi ve soruşturma bu düzlemde yürütülüyor. Şimdiye kadarki araştırmalarımız bunun yabancı düşmanı bir saldırı olduğunu gösteriyor.” dedi. Saldırganın ayrıca atıcılık sporuyla ilgilendiğini ve ruhsatlı silahlarının olduğunu sözlerine ekledi. Beuth son olarak “Soruşturmanın henüz başındayız, herkesten anlayış bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hessen Eyalet Parlamentosu’nun bugünkü oturumunun da saldırı nedeniyle iptal edildiği açıklandı. Ayrıca Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in, olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Hanau’ya gitti.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler