'Almanya'

Koalisyon Hükûmeti Görüşmelerinde Sona Gelindi

Almanya'da koalisyon pazarlığındaki partilerin görüşmelerinde sona yaklaşıldı.

Fotoğraf: Volker Wissing'in Twitter paylaşımı.

Almanya’da koalisyon pazarlıklarını sürdüren Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’nin (FPD) koalisyon sözleşmesi üzerinde yaptıkları görüşmeleri gelecek hafta tamamlamayı hedeflediği bildirildi.

Koalisyon Sözleşmesi Delegelere Sunulacak

Üç partinin üst yöneticilerinden oluşan 21 kişilik grup, Rheinland-Pfalz eyaletinin Berlin Temsilciliği’nde müzakereleri sürdürdü. SPD Genel Sekreteri Lars Klingbeil, Yeşillerin Genel Sekreteri Michael Kellner ve FDP Volker Wissing görüşmelerin durumuna ilişkin bilgi verdi.

Klingbeil, görüşmelerde beklendiğinden daha hızlı ilerlediklerini, ihtilaflı konuları gelecek günlerde çözebileceklerini söyledi. “Hedef gelecek hafta koalisyon sözleşmesini tamamlamaktır.” diyen Klingbeil, ardından sözleşmenin delegelere sunulacağını kaydetti.

Kellner de görüşmelerin çok yapıcı şekilde sürdüğünü, çarşamba, cuma ve pazartesi görüşmelerin devam edeceğini, gelecek hafta içinde de sözleşmeyi tamamlayacaklarını aktardı.

Yeni Hükûmet Aralık Ayında Kurulabilir

Wissing ise görüşmelerin iyi bir atmosferde ve titizlikle devam ettiğini, partiler arasında gizlilik kararı alındığı için görüşmelerin ayrıntılarına ilişkin açıklama yapmayacaklarını kaydetti.

Taraflar sözleşmesinin tamamlanmasının ardından bunu parti genel kurullarında delegelere sunmayı, 5-12 Aralık’ta şu anda Maliye Bakanı olan SPD’li Olaf Scholz’u Federal Meclis’te başbakan seçmeyi ve yeni kabinenin oluşturulmasını hedefliyor.

SPD, 26 Eylül’de yapılan genel seçimlerde yüzde 25,7 oranında oy alarak birinci çıkmıştı. Seçimlerin ardından SPD, Yeşiller ve FDP ile hükûmet kurmak amacıyla görüşmelere başlamıştı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler