"Almanya"

Almanya’da Camiye Saldıran Zanlılar Hakim Karşısında

Almanya'nın Ulm kentinde İslam Toplumu Milli Görüş’e bağlı camiye gerçekleştirilen molotof kokteyli saldırının failleri hakim karşısına çıktı.

17 Aralık 2018 admin
© Zolnierek @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Ulm kentinde İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na (IGMG) bağlı camiye yönelik mart ayında gerçekleştirilen molotof kokteyli saldırı ile ilgili mahkeme süreci başladı. 13 Aralık’ta gerçekleştirilen ​ilk duruşmada​ zanlılar, “cinayete teşebbüs” ve “kundaklama” suçlamasıyla hakimin karşısına çıktı. Mahkemede, zanlılardan birinin talimatlarda bulunduğu, diğer ikisinin ise molotof kokteylilerini camiye attıkları kaydedildi.

“İçerde Cemaat Olduğunu Bilerek Molotof Kokteylilerini Attılar”

Savcılıktan yapılan açıklamada ise zanlıların mülteci olarak Almanya’ya geldiği kaydedilirken, iki zanlının olay vaktinde 18 yaşında olduğu için dava sürecine gençlik mahkemesinin bakacağı aktarıldı. Ayrıca savcılığın açıklamasında, kundaklama teşebbüsü sırasında camide 8 kişinin bulunduğuna dikkat çekildi. Zanlıların molotof kokteylilerini bu kişilerin içerde bulunduğunu bilerek attıkları bildirildi.

Savcılık, zanlıların saldırıdan sadece birkaç saat önce Ulm merkez istasyonunda bir protestoya katılarak tren raylarının üstünde bir insan halkası oluşturdukları ve bir hızlı treni acil fren yapmaya zorladıklarını da duyurdu. Sanıkların sonrasında ise Türkiye’nin o sıralar yürüttüğü “Afrin Harekatı” motifi ile Ulm’daki camiyi kundaklamaya çalıştıkları belirtildi.

Tam olarak ne olmuştu?

İslam Toplumu Milli Görüş’e bağlı camiye gece 3 sularında ​kundaklamaya yönelik saldırı​ düzenlenmişti. Çıkan yangın, civar sakinlerinin itfaiyeyi durumdan haberdar etmesi sonucunda yapılan müdahalelerle söndürülmüştü. Olay sonrasında caminin bulunduğu bina çevresinde molotof kokteylileri bulunmuştu. Aradan yaklaşık iki hafta sonra 18 ila 27 yaşları arasında dört kişi yakalanmış ve haklarında soruşturma açılmıştı. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler