'Fransa'

Fransa’da Sentodan “Başörtüsü Yasağı”na Onay

Fransa'da Senato, Cumhuriyetçi Parti’nin hazırladığı okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin görünür dini simge taşımasının yasaklanmasını öngören yasayı kabul etti.

@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Fransız Senatosu, Cumhuriyetçi Parti’nin(LR) hazırladığı başörtüsü yasağı olarak da bilinen okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin görünür dini simge taşımasının yasaklanması önergesini görüştü. Yapılan oylamada 163 senatör yasağı desteklerden 114 senatör ise karşı çıktı.

Mecliste de Kabul Edilmesi Gerekiyor

Çoğunluğunu muhalefetteki sağ partilerin oluşturduğu senatodan geçen önergenin yasalaşması için Ulusal Mecliste’de kabul edilmesi gerekiyor. Ancak LR’in önergesine mecliste çoğunluğa sahip iktidar partisinin destek vermediği bu nedenle meclisten geçmesinin zor olduğu kaydediliyor. Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer de böyle bir yasaya daha önce karşı olduğunu açıklamıştı.

Başörtülü Kadına Yönelik Tutum Tepki Çekmişti

Fransa’da başörtülü Fatima E.’nin ekim ayının başında kendi çocuğunun da arasında bulunduğu öğrenci gurubuyla ziyaret ettiği bölge meclisinde aşırı sağcı üyelerin sözlü saldırısına maruz kalması ülkede yeniden başörtüsü tartışmalarını alevlendirmişti. Bir grup akademisyen ve sanatçı tarafından kaleme alınan bildiride de Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a, “İslamofobik saldırılara yönelik tavır al” çağrısı yapılmıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler