'Almanya'

Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nden Ayrımcılığa Karşı Poster Kampanyası

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi “Ayrımcılık yasaktır” sloganıyla ayrımcılığa karşı korunma bilincini arttırmak için ülke çapında bir poster kampanyası başlattı.

Fotoğraf: antidiskriminierungsstelle.de

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi (Antidiskriminierungsstelle) tarafından ülke çapında başlatılan “Ayrımcılık yasaktır- Genel Eşit Muamele Yasası korur” poster kampanyasıyla, ayrımcılığa karşı korunmanın Almanya’da daha fazla duyurulması hedefleniyor. Kampanyaya ilişkin yapılan duyuruda, kampanyanın amacının işverenleri, ev sahiplerini, mal ve hizmet sağlayıcılarını yasal ayrımcılık yasağına duyarlı hâle getirmenin yanı sıra, güçlü ve açık bir toplum için sürdürülebilir ayrımcılıkla mücadele yasasının öneminin vurgulanması olarak belirtildi.

“İster iş, ister ev ararken veya alışveriş yaparken ayrımcılık yasaktır.” mesajının vurgulandığı kampanyada, Genel Eşit Muamele Yasası’nın etnik kökeni, cinsiyeti, dini veya inancı, engeli, yaşı veya cinsel kimliği ne olursa olsun Almanya’daki tüm insanları mağduriyetten koruduğu vurgulanıyor.

İş Görüşmesinde Ayrımcılık

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, birçok başörtülü Müslüman kadının, iş görüşmesinde kendilerinden işe alındıkları takdirde başörtüsünü çıkarmalarının talep edildiğini veya görüşmeye hiç çağırılmadıklarını aktardıkları kaydedildi. Ayrıca, 2015 yılında yapılan bir anketin, katılımcıların yüzde 25’inin Müslümanlar hakkında oldukça olumsuz bir görüşe sahip olduklarını ortaya koyduğu belirtildi.

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi 2018’de de #DarüberReden etiketiyle bir kampanya başlatmıştı. Kampanya 16-26 yaş arasındaki gençleri ayrımcılık deneyimleri hakkında açıkça konuşmak ve sessiz kalmamak için yüreklendirmeyi amaçlıyordu.

Genel Eşit Muamele Yasası (AGG)

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi (ADS), Ağustos 2006′ da Genel Eşit Muamele Yasası (AGG)’nın yürürlüğe girmesiyle kuruldu. Kanunun amacı, ırkçılık veya etnik köken, cinsiyet, din veya inanç, engellilik, yaş veya cinsel kimliğe dayalı ayrımcılığı önlemek veya ortadan kaldırmak olarak tanımlanıyor. Ayrımcılığa karşı aktif  halkla ilişkiler çalışmaları yürütmek de ayrımcılıkla mücadele kurumunun yasal yetki alanı içinde bulunuyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler