'Cami Saldırıları'

Almanya’da Camiye Tehdit: “Yahudilere Yaptığımız Şeyi Size de Yapacağız”

Almanya’nın güneyindeki Dietenhofen Sultanahmet Camii üç sayfalık bir tehdit mektubu aldı. İslam karşıtı ifadelerin geçtiği mektupta, karikatür krizi ve Viyana’daki saldırıdan da bahsediliyor.

6 Kasım 2020 admin
Fotoğraf: DİTİB Dietenhofen Sultanahmet Camii'ne gönderilen tehdit mektubundan bir sayfa

Almanya’nın Bavyera Eyaletindeki Dietenhofen şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Sultanahmet Camii’ne postayla hakaret ve tehdit mektubu bırakıldı. Mektupta müstehcen karikatürler ile birlikte İslam’ın temel kaynaklarına hakaret yer alıyor. Avusturya’nın başkenti Viyana’da meydana gelen terör saldırısına atıfta bulunulan mektupta ayrıca Kabe’ye saldırı tehdidinin yanı sıra “Yahudilere yaptığımız şeyin size de yapacağımız gün uzak değil.” ifadeleri geçiyor.

“Tehdit Mektubu Sadece Bizim Değil, Komşularımız İçin De Üzücü”

Dietenhofen Sultanahmet Camii Başkanı Hüseyin Yağlı, Perspektif’te yaptığı açıklamada mektubun camiye 5 Kasım tarihinde öğlen saatlerinde posta ile ulaştığını ifade etti. Mektubun üzerinde pul ve damga olduğunu söyleyen Yağlı, polise haber verdiklerini, tehdit mektubunu gönderen kişinin yakın zamanda tespit edilmesini umduklarını ifade etti. Yağlı açıklamalarına şöyle devam etti: “Şimdiye dek camimize yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmedi. Camimiz ufak bir köyde bulunuyor, komşularımızla ve köyümüzdeki herkesle çok iyi ilişkilere sahibiz. Bu tehditler bizim cemaatimizi üzüp endişelendirdiği kadar eminim komşularımızı da rahatsız edecektir.”

Yağlı, camide ek güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade ederek namaz vakitlerinden sonra caminin kapılarının kilitlendiğini söyledi. Camide ayrıca güvenlik kameraları da bulunuyor. 2009 yılında Almanya’nın güneyindeki küçük bir köyde kurulan Dietenhofen Sultanahmet Camii, 65 üyeye sahip.

Almanya’da en son Schleswig-Holstein eyaletinin Itzehoe şehrinde bulunan Ulu Camii’ne kundaklama girişiminde bulunulmuştu. Ülkede bu senenin ikinci çeyreğinde ülkede 188  İslam düşmanlığı içeren suç kayda geçti, faillerin hiçbiri ise yakalanmadı. (P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler