"Almanya"

Almanya’da Cami Saldırıları Devam Ediyor: Itzehoe’de Kundaklama Girişimi

Almanya'da Schleswig-Holstein eyaletinin Itzehoe şehrinde bulunan Ulu Camii’ne kundaklama girişiminde bulunuldu.

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinin Itzehoe şehrindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ulu Camii’ne Perşembe 15 Ekim 2020 tarihinde kimliği belirsiz kişiler kundaklama girişiminde bulundu. Saldırının gece saat 02.15 sıralarında gerçekleştiği bildirildi.

Itzehoe DİTİB Ulu Camii Dernek Başkanı Kenan Karagöl yaptığı açıklamada, caminin kapısında asılı olan afişlerin tutuşturularak yangın çıkarıldığını belirtti. Karagöl açıklamasına, yangının etrafa sıçramadan söndüğünü ekledi. Saldırı esnasında kimse camide bulunmadığından dolayı yaralanan olmadı.

Saldırgan Kamera Açısına Girmedi

Gece gerçekleşen kundaklama girişimi sabah namazı vaktinde din görevlisi ve cemaat tarafından tespit edildi. Karagöl ifadesine şöyle devam etti: “Itzehoe polisi camiye gelerek 09.00’a kadar inceleme yaptı. Güvenlik kameralarının görüş açısına girmeyen saldırganların eşkali belirlenemedi. Saldırıdan dolayı ister istemez tedirginlik yaşıyoruz. Saldırıları şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz.” Polisin saldırı ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

2018 Yılında da Saldırı Gerçekleşmişti

Almanya’da camilere yönelik saldırıların dökümentasyonunu yapan #brandeilig’in verilerine göre 2018 yılında da aynı camiye saldırı gerçekleşmişti. 11 Mart 2018 tarihinde saldırganlar tarafından caminin camları kırılmıştı. Ardından ise caminin yakınlarında bulunan bir Türk marketi kundaklanmıştı. (eh)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler