'Fransa'

Terörizmi Savunma Gerekçesiyle 10 Yaşındaki 4 Çocuk Gözaltına Alındı

Fransa’nın Albertville şehrinde 10 yaşındaki dört Müslüman çocuk, perşembe günü sabah erken saatlerde uykularından uyandırılarak, Albertville polisi tarafından terörü savunma suçlamasıyla karakola götürüldü.

6 Kasım 2020 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com

Gözaltına alınan çocuklardan birinin babasının verdiği bilgiye göre Fransız polisi perşembe sabahı evlerini basarak ilkokul 5. sınıfa giden kızlarını karakola götürdü. Hâlâ olayın şokunu yaşadıklarını belirten Türk asıllı baba, 10 tane polisin ağır silahlarla içeri girdiğini aktararak, “Duvarların fotoğraflarını çeken polisler, tüm evi arayarak ipucu bulmaya çalıştı. Kızımı ancak saat 9’da görebileceğimi belirttikten sonra gittiler.

İki saat bekledikten sonra karakola gittiklerinde kendilerinin de sorguya alındığını ifade eden baba, polisin kendilerine dinî inançlarına yönelik birçok soru yönelttiğini belirterek, “Eşimi ve beni iki saat boyunca sorguladılar. Dinimizle ilgili sorular dışında, bize Macron ile Erdoğan arasındaki gergin ilişki hakkında ne düşündüğümüzü sordular” dedi.

“Baskının Nedeni Sınıftaki Bir Tartışma”

Kızının 11 saat tutuklu kalmasından endişe duyan ebeveyne göre bu operasyonun nedeni, bir gün önce ilkokul 5. sınıfa giden dört öğrencinin sınıfta yapılan bir tartışmanın ardından sordukları soru veya söyledikleri sözlerden kaynaklanıyordu. Söz konusu tartışmanın Samuel Paty cinayetiyle alakalı olduğunu söyleyen baba, 10 yaşındaki çocuğunun bu konuya vakıf olmadığını belirtti.  Baba, “Bunlar evde konuştuğumuz konular değil, herkes ailemizi tanıyor. Okul bizi çok iyi tanıyor, aynı okula giden birkaç çocuğumuz var. Bizde bir radikallik endişesi olsaydı herkes bilirdi.” Şeklinde konuştu.

Albertville polis karakolu operasyon ile ilgili bilgi vermezken, okul yönetiminden ise konuyla alakalı henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler