'Fransa'

Bir Lisede Üzerinde Arapça Yazılar Bulunan Kâğıt Polisi Alarma Geçirdi

Fransa’da bir lise öğrencisi üzerinde Arapça yazılar bulunan bir kâğıdın fotokopisini çektiği için okul müdürü tarafından polise ihbar edildi.

6 Kasım 2020 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com

Fransa’nın batı bölgesindeki Le Mans kentinde pazartesi günü bir öğrenci, kütüphanede Arapça ifadeler içeren bir kâğıdın fotokopisini çektiği için polise ihbar edildi. Bölge savcılığına göre olay herhangi bir cezai nitelik kapsamına girmiyor.

Le Mans Sud lisesi müdürü, güvenlik protokolünü devreye sokarak ihbarda bulununca polis fotokopiyi çeken öğrenciyle görüştü. Arapça bilmedikleri için kâğıtta yazılanları okuyamayan polisler çeviriyi yapması için uzmanlardan yardım istedi.

Söz konusu kâğıtta sadece Arapça bir cümlenin yer aldığı, onun da tartışmalı hiçbir şey içermediği anlaşıldı. Sarthe Bölge Milli Eğitim Akademisi Yönetimi, katledilen öğretmen Samuel Paty’nin yasının tutulduğu bu dönemde, tüm şüpheli durumları ortadan kaldırmanın gerekli olduğunu söyleyerek söz konusu ihbarı savundu.

Okul Müdürünün Açıklaması

Okul müdürü Catherine Velain, lisenin internet sitesinde konuyla alakalı bir açıklama yayımlayarak: “Dün, lisemizde bir fotokopi makinesinde şüpheli görünebilecek bir belge bulundu. Bu yüzden güvenlik protokolünü devreye sokmaya karar verdim. Bu çok etkili oldu ve kağıdın sahibi hemen belli oldu. Ardından yapılan soruşturma tüm şüpheleri ortadan kaldırdı. Okulda bulunanların güvenliği hiçbir şekilde tehdit edilmedi.” dedi.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler