'Cami Saldırıları'

Avusturya’da Cami Duvarına İslamofobik Duvar Yazısı

Viyana’da gerçekleşen terör saldırısının ardından, 4 Kasım 2020 tarihinde kimliği belirsiz kişiler Wels şehrindeki bir caminin duvarını İslam karşıtı sloganlarla karaladılar.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2 Kasım 2020 gecesi gerçekleşen terör saldırısının ardından, çarşamba 4 Kasım 2020 gece saatlerinde Yukarı Avusturya eyaletinde bulunan Wels şehrindeki camiye saldırıldı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından caminin duvarına Peygamber Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içeren ifadeler yazıldı.

Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) derneğine bağlı olan camiye yapılan bu saldırı polise ve Avusturya Federal Anayasayı Koruma ve Terörizmle Mücadele Dairesine (BVT) bildirildi. Binada oluşan maddi hasarla ilgili soruşturmalar başlatıldı.

Avusturya’da Tekrarlanan Cami Saldırıları

ATİB derneğinin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Viyana’daki korkunç saldırıdan bu yana, camilerine yönelik ırkçı ve İslamofobik saldırıların arttığı belirtildi. Yaşanan saldırıya ilişkin emniyet güçleriyle irtibata geçildiği ifade edildi. Açıklamada, polisin saldırıyı araştırdığını, fail ya da faillerin en kısa sürede yakalanacağını ümit ettikleri belirtildi.

28 Eylül 2020 tarihinde Viyana’da bulunan ATİB merkez camisine kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından caminin camına PKK yazısını yazarak bir saldırı gerçekleşmişti. (eh)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler