'Avusturya'da Terör'

Viyana’daki Terör Saldırısının Bilançocu: 3 Ölü, 15 Yaralı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün gece meydana gelen ve birçok saldırganın altı farklı yerde düzenlediği terör saldırısında ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Christian Bruna/EPA - Anadolu Ajansı / Değişiklikler: Perspektif

Avusturya‘nın başkenti Viyana dün gece büyük bir terör saldırısıyla sarsıldı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Harald Sörös, Avusturya Haber Ajansına (APA) yaptığı açıklamada, saldırıda 3 kişinin öldüğünü söyledi. Sörös ayrıca çatışma esnasında saldırganlardan birinin de öldürüldüğünü ifade etti. Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau saldırıda 15 kişinin yaralandığını, bunlardan 7’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

“Saldırgan Terör Örgütü DEAŞ Sempatizanı”

İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise düzenlendiği basın toplantısında, terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Nehammer, “Dualarımız, terör saldırısında hayatını kaybeden 3 kurban ve aralarında bir güvenlik görevlisinin de bulunduğu 15 yaralıyla.” dedi. Avusturya’nın 75 yıldır düşünce özgürlüğü gibi temel değerleri yaşattığına dikkati çeken Nehammer, saldırganların bu değerleri hedef aldığını söyledi. Nehammer, halihazırda öldürülen teröristin uzun namlulu silah kullandığını ve üzerinde sahte patlayıcı madde yüklü bir düzeneğin bulunduğunu belirterek, “Saldırgan terör örgütü DEAŞ sempatizanıydı. Şu an saldırgana ilişkin yoğun bir soruşturma sürüyor.” ifadesini kullandı.

Vatandaşlardan, çok zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamasını isteyen Nehammer, saldırının yaşandığı birinci Viyana‘dan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Nehammer ayrıca Viyana’da okul zorunluluğunun olmayacağını ekleyerek çocukların okullara gönderilmemesi çağrısında bulundu.

Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf da öldürülen teröristin Viyana‘daki evinin tespit edilerek, emniyet güçleri tarafından incelendiğini söyledi. Viyana Emniyet Müdürü Gerhard Pürstl de son bilgiler doğrultusunda saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, saldırganla birlikte ölü sayısının 4’e yükseldiğini duyurdu.

Saldırı Sinagoga Yönelik Miydi?

Terör saldırısında ilk hedefin 1. Viyana’daki sinagog yakınları olması, akıllara saldırganların doğrudan sinagogu hedef aldığı ihtimalini getirmişti. Saldırının ilk anlarında Twitter’da açıklama yapan Avusturya Yahudi Cemaati Başkanı Oskar Deutsch, saldırının yaşandığı bölgedeki sinagogun kapalı olduğunu ancak söz konusu sinagogun hedef olup olmadığının henüz bilinmediğini kaydetti. (AA, P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler