'Cami Saldırısı'

Avusturya’da ATİB Merkez Camisine Saldırı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) Merkez Camisine terör örgütü PKK yandaşları saldırıda bulundu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) Merkez Camisine terör örgütü PKK yandaşları saldırıda bulundu. ( ATİB - Anadolu Ajansı )

Avustruya’da cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Pazar gecesi kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından ATİB genel merkez camisinin camına PKK yazısını yazarak camiye bir saldırı gerçekleşti.

ATİB derneği sosyal medyada yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin “Bu tür melun saldırılar Avusturya’da yaşayan millet varlığımızın birliğine asla zarar veremeyecektir. Temel amacı din hizmeti olan ATİB’e yapılan bu çirkin saldırı, Camiye ve dini değerlere yapılan bir saldırıdır, şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerine intikal ettirilmiş olan bu saldırının fail ya da faillerinin bulunacağına inancımız tamdır.“ dedi.

Saldırı Polis Tarafından Araştırılıyor

ATİB Genel Başkanı Fatih Yılmaz gece geç saatlerde kimliği belirsiz bir kişinin ATİB merkezine terör örgütü sembollerini yazarak bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi. Yılmaz, “Öncelikle bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Avusturya’daki Türk toplumunu temsil eden ATİB her zaman olduğu gibi sağduyu ile hizmetlerine devam edecektir. Bu tarz saldırılar Avusturya’da yaşayan millet varlığımıza asla zarar veremeyecektir.” görüşünü paylaştı.

Yaşanan gelişmeye ilişkin emniyet güçleriyle irtibata geçildiğini ifade eden Yılmaz, polisin saldırıyı araştırdığını, fail ya da faillerin en kısa sürede yakalanacağına olan inancını dile getirdi. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler