'Fransa'

Her Kesimden Macron’a Çağrı: “Başörtülü Kadına Yapılan Saldırıyı Kına!”

Fransa'da 90 akademisyen, sanatçı, film yönetmeni, aktör ve gazeteci, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan aşırı sağcı milletvekili tarafından Müslüman kadına yapılan sözlü saldırıyı kınamasını talep etti.

Fransa‘nın önemli gazetelerinden Le Monde’da bugün yayımlanan açık mektupta, aralarında ünlü Fransız aktör Omar Sy ve gazeteci Alain Gresh’in de bulunduğu 90 akademisyen, sanatçı, film yönetmeni, aktör ve gazeteci, Macron’dan, Dijon Belediye Meclisi‘nin aşırı sağ parti Ulusal Birliktelik (RN) üyesi Julien Odoul’un başörtülü Müslüman kadına yaptığı sözlü saldırıyı kınamasını istedi. Mektupta, Odoul’un Müslüman kadından başörtüsünü çıkarmasını istemesine de tepki gösterildi.

İnsanların dini aidiyetleri nedeniyle hakarete ve saldırıya uğramasının ve ırkçılığa maruz kalmasının kabul edilemeyeceği belirtilen mektupta, Macron’un başörtülü veya başörtüsüz Müslüman kadınların toplumda yeri olduğunu, Müslümanların ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini açıklaması gerektiği ifade edildi.

Aşırı Sağcılar Müslümanlara Yönelik Nefreti Propaganda Haline Getirdi

Mektupta, Fransa’da aşırı sağcıların, Müslümanlara yönelik nefreti propaganda haline getirdiği vurgulandı. Sağcı ve solcu siyasetçilerin de laikliği kullanarak özellikle Müslüman kadınlara ayrımcılık yapmaktan kaçınmadığının altı çizilen mektupta, Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer’in başörtüsünün toplum tarafından istenmediğini söylemesinin, ayrımcılığın devletin en tepesinde yapıldığını gösterdiği kaydedildi.

Küçük Çocuk Gözyaşlarını Tutamamıştı

Fransa’nın Dijon şehrinde, bölge meclis toplantısına katılan Marine Le Pen’in liderliğindeki aşırı sağ parti Ulusal Birliktelik (RN) üyeleri, tribünde bir grup çocuğa eşlik eden refakatçiler arasında başörtülü bir kadını farketmiş, RN Grup Başkanı Julien Odoul, kadının başörtüsünü çıkarmasını istemişti. Öte yandan mecliste annesini hedef alan söylemlere şahit olan, sonrasında da salonu terketmek zorunda kalan küçük çocuğun da annesine sarılarak gözyaşlarını tutamadığı kameralara yansımıştı.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler