'Fransa'da Afiş Tartışması'

Başörtülü Annenin Yer Aldığı Afiş Bakanı Rahatsız Etti: Geri Çekin!

Fransa’da Okul Aile Birliği Federasyonu'nun seçim afişinde başörtülü bir anne ile kızının fotoğrafını kullanarak, başörtülü annelerin okul gezisine katılmalarını desteklemesi, ülkede tartışmalara neden oldu.  

Fransa‘da ekim ayında gerçekleştirilecek Okul Aile Birliği Federasyonu (FCPE), seçimleri öncesi başörtüsü polemiği gündemde. 1947 kurulan FCPE’nin seçim için tasarladığı afişte başörtülü bir anne ile kızının fotoğrafını kullanarak, “Evet, okul gezisine katılıyorum, ne olmuş?” ile “Laiklik, okulda ayrım yapmaksızın tüm velilerin ağırlanmasıdır” ifadeleri ülke gündemine damga vurdu. Ülkede laikliğin savunucularından olan FCPE’nin böyle bir afiş yayınlaması ülkede sert bir tartışmaya yol açtı. 

Milli Eğitim Bakanı Afişin Geri Çekilmesini İstedi

Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, afişin “üzüntü verici” olduğunu söyledi. “Umarım bu hatayı düzeltirler.” ifadelerini kullandı. Sağ partiler de afişin geri çekilmesini istediler. Çevre eski Bakanı Corinne Lepage, “İran’da kadınlar başörtülerini çıkarabilmek için canları pahasına mücadele veririken, burada kadının esir olma özgürlüğünü desteklemiyorum” dedi. 

“Başörtülü Anneler de Okul Gezilerine Katılabilmeli” 

Radikal sol La France Insoumise (LFI) milletvekili Clementine Autain ise afişi desteklediğini şu sözlerle duyurdu: “Başörtülü anneler de çocukları ile birlikte okul gezilerine katılabilmeli. Bu konuda uygulanan baskılar ters etki yapar.”   

Milli Eğitim Bakanı’na “Özür Dile” Çağrısı

FCPE Başkanı Rodrigo Arenas ise Milli Eğitim Bakanı Blanquer’den sözlerini düzeltmesini isterken, “Bouvet, Müslüman ailelere karşı nefret suçu işledi” dedi. Arenas ayrıca Laurent Bouvet hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler