'Fransa'

Fransa’da Camiye Saldırı: Araç İle Camiye Girmeye Çalışan Bir Kişi Yakalandı

Fransa'nın Colmar kentinde bir saldırgan aracıyla camiye girmeye çalıştı. Olayda can kaybı yaşanmazken camide maddi hasar oluştu. 

Fransa’nın doğusundaki Colmar şehrinde bir kişi aracını bilinçli olarak camiye sürdü. Akşam namazından yaklaşık 1 saat sonra meydana gelen olayda can kaybının yaşanmadığı ancak camide maddi hasar meydan geldiği kaydedildi. Yerel medyada yer alan habere göre, Citroën C4 marka araç kullanan bir kişinin aracıyla camiye girmeye çalıştığı aktarıldı. Cami kapısını kıran aracın duvara çarparak durabildiği belirtildi.

Valilikten Açıklama Yapıldı

Olayın yaşandığı Haut-Rhin Valiliğinden yapılan açıklamada da Colmar’da bir saldırganın aracını camiye sürdüğü duyuruldu. Öte yandan araçta bomba olma ihtimaline karşı bomba imha uzmanlarının da incelemelerde bulunduğu aktarıldı.

Fransız Medyası: Psikolojik Sorunları Var

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken saldırganın yakalandığı belirtildi. Colmar Savcısı Catherine Sorita-Minard, basına yaptığı açıklamada, saldırganın kendisini bıçakla boğazında yaraladığını ve hastanede ameliyat edileceğini söyledi. Ayrıca Fransız medyası, saldırganın psikolojik sorunlarının bulunduğunu yazdı. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler