"Başörtüsü"

Fransa’da Başörtülü Anne Oyun Parkına Alınmadı

Fransa'da çocuklara yönelik kapalı oyun parkının kapısına başörtülü olarak girişin yasak olduğunu gösteren afiş asıldı. Ayrıca çocuğunu parka getiren başörtülü bir anne de içeri alınmadı.

@ Facebook değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın doğusundaki Peronnas’da kasım ayının başında kapılarını açan çocuklara yönelik kapalı oyun parkı Trampoline Square’in başörtülü müşterilerine yönelik tutumu tepki çekti. Fransa İslamofobi İle Mücadele Derneği’ne (CCIF) yapılan ihbarla ortaya çıkan olayda, badminton, voleybol, tırmanma ve trambolin gibi oyunların yer aldığı işletmenin kapısına, içeri başörtülü girilemeyeceğini gösteren bir afiş asıldı. Sosyal medyada da yayınlanan afişte, içeri girerken takılması yasak olanlar arasında; şapka, şövalye miğferinin yanı sıra başörtüsünün de yer aldığı görüldü.

Başörtülü Anne İçeri Alınmadı

Öte yandan yerel leprogres gazetesi, 5 yaşındaki kızını oyun parkına götüren 27 yaşındaki Ayşe isimli başörtülü bir kadının da içeri alınmadığını duyurdu. Genç kadın, işletme yetkililerinin kendisine başörtülü olarak içeri giremeyeceğini söylediğini aktardı. Kızına içerde sadece başörtüsünü çıkarması durumunda refakat edebileceğinin söylendiğini belirtti. Başörtülü anne, yasak nedeniyle çocuğunu kapıda beklemek zorunda kaldığını kaydetti.

Şirketin Müdürü Özür Diledi

Yaşanan ayrımcılık sonrası sosyal medyada oyun parkına yönelik boykot çağrılarının artması üzerine Trampoline Square’den açıklama yapıldı. Şirketin müdürü, başörtüsüne uygulanan yasağı yalanlamadı ancak olayın bir iletişim hatasından kaynaklandığını iddia etti. Yetkili, başörtüsünün yasak olduğu yönündeki iddiaların da yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını savundu. Ayrıca yaşanan olaydan dolayı özür dileyen şirketin müdürü, “Bu tarz bir olay bir daha yaşanmayacak. Herkese kapılarımız açık. Bir şey taksın ya da takmasın” ifadelerini kullandı.

İslamofobik Saldırılarda Düşüş Gözlemlenmişti

Fransa’da İslamofobi İle Mücadele Derneği (CCIF), 2017 yılında Müslümanları hedef alan ırkçı eylemlerle ilgili yayınladığı raporunda, İslamofobik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 20’den fazla azalma olduğunu duyurmuştu. 2017 yılında toplam 447 İslamofobik saldırı gerçekleştiği, bu saldırıların 39’unun fiziki saldırı, 58’inin ise nefret söylemi olduğu kaydedildi. Saldırıların çoğunluğunu konut, işyeri ve okullarda Müslümanların uğradığı ırkçı ayrımcılık oluştururken en büyük mağdurun ise başörtülü kadınlar olduğu kaydedilmişti. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler