'Fransa'

Fransa’da Aşırı Sağ, Meclisi Ziyaret Eden Başörtülü Anneye Tahammül Edemedi

Fransa’nın Besançon şehrinde aşırı sağ parti Ulusal Birliktelik (RN) üyeleri, trübünde meclisi gezmeye gelen çocuğuna refakat eden başörtülü bir anne olduğu gerekçesiyle oturumu terketti.

Twitter @ değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın Besançon şehrinde, bölge meclis toplantısına katılan Marine Le Pen’in liderliğindeki aşırı sağ parti Ulusal Birliktelik (RN) üyeleri, tribünde bir grup çocuğa eşlik eden refakatçiler arasında başörtülü bir kadını farketti. RN Grup Başkanı Julien Odoul, Bölge Başkanı Marie-Guite Dufay’dan kadının başörtüsünü çıkarmasını söylemesini istedi. Ancak Dufay, meclisin yönetmeliğinde tribünde başörtüyü yasaklayan herhangi bir kural olmadığı gerekçesiyle bu isteği reddetti. Bunun üzerine meclisin aşırı sağ üyeleri, böyle bir durumu kabul edemeyeceklerini söyleyerek salondan ayrıldılar.

Başörtülü Kadın Tribünü Terketti

Yaşanan olay sonrası başörtülü kadın kendi isteğiyle aralarında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğu kaydedilen kendi çocuğunun da yer aldığı grupla tribünü terketti. Çocukların, “Benim Cumhuriyetim ve Ben” etkinliği çerçevesinde bölgesel ve yerel kamu kuruluşlarını tanımaları için yerel meclisi ziyaret ettikleri belirtildi.

Küçük Çocuk Gözyaşlarını Tutamadı

Öte yandan mecliste annesini hedef alan söylemlere şahit olan, sonrasında da salonu terketmek zorunda kalan küçük çocuğun da annesine sarılarak gözyaşlarını tutamadığı aktarıldı.

Bölge Meclisi’nde yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Bourgogne-Franche-Comte Bölge Başkanı Marie-Guite Dufay, aşırı sağ üyeleri sert bir şekilde eleştirdi. Olayı kınadığını söyleyen Dufay, aşırı sağın bu ilk povakasyonu olmadığını duyurdu. Aşırı sağın nefret dalgası yaymaya çalıştığını, ırkçılık ve ayrımcılık yaptığını söyleyen Dufay, olaya karışan üyeler için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Salon Dışında Tehdit Ettiler

Marie-Guite Dufay, ayrıca başörtülü kadının oturumun gerçekleştiği salonun dışına çıkınca da aşırı sağ bir üyenin tehditlerine maruz kaldığını söyledi.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler