"Almanya"

FC Köln’ün Cami Siluetli Formasına Tepki

Bundesliga’nın takımlarından 1. FC Köln, yeni sezon formasında Köln Merkez Camii’nin siluetine yer vermesiyle gündeme geldi. Takım, sosyal medyada yaptığı paylaşımda yeni formaya tepkili yaklaşanlara cevap verdi.

11 Ağustos 2020 Enise Yılmaz
Fotoğraf: https://www.fc-fanshop.de/auswaertstrikot-2020-2021-senior/ Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da göç kökenli insanların yoğun yaşadığı Köln şehrinin en büyük futbol takımı 1. FC Köln, 2020-2021 sezonunda oyuncuların deplasmanda giyeceği formalarını tanıttı. Kırmızı renkli formaların üzerinde yer alan şehir siluetinde, Köln Katedrali gibi şehrin büyük sembollerine yer verilmişti. Bu sembollerden biri de 2018 yılında açılan Köln Merkez Camisi idi.

“Hadi Tschüss”

Saygı dolu ve toleranslı bir toplumsal birlikteliği simgeleyen yeni formaya, olumlu bakanlar olduğu gibi, tepkili olanlar da var. Bugün 1. FC Köln’ün Twitter hesabında takımdaki üyeliğini iptal etmek isteyen bir kişinin takıma yolladığı mesaj paylaşıldı. Bu mesajda bir FC Köln üyesi, “Bugün öğrendiğim kadarıyla yeni formanın üzerinde bir cami yer alıyor. Kendimi camiler ve Müslümanlarla özdeşleştiremediğim için üyeliğimi iptal edeceğim. Gelecek sezonun formasının da pembe olacağını tahmin ediyorum. Bu durumda kozmopolitik tutumunuz tamamlanmış olur.”

1.FC Köln bu ırkçı mesaja, “Kurallarımızı okumadın mı? Üyeliğinin bitirildiğini seve seve onaylıyor, gelecek sezonun takım formaları konusunda bize verdiğin fikir için de teşekkür ediyoruz. Hadi tschüss (Hoşçakal).” cevabını verdi. Sosyal medyada bu cevap birçok FC Köln fanından takdir topladı.

“Formada Caminin De Yeri Var”

Paylaşıma yapılan olumsuz yorumlara karşılık, takım kurallarını da ekleyen 1.FC Köln, “Cami, Köln’deki büyük Türk topluluğu için bir sembol. Bu topluluk içerisinde çok köklü FC-Fanları da var. Ayrıca cami, Köln’ün şehir siluetinin ayrılmaz bir parçası. Camiyi yapan ya da işletenlere siyasi olarak nasıl bakıldığından bağımsız olarak bu gerçekler söz konusu. Bu açıdan, 1. FC Köln’ün formasındaki şehir siluetinde caminin de yeri olduğu bizim için çok açık.” değerlendirmesinde bulundu.(P,ey)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Kadir Avci
    2020-08-13 05:44:08

    Bu ülkeye Müslümanlar olarak çok şey kattığımıza inanıyorum. Bu toplumda sosyal hayatın Merkezinde yer alıyoruz. Buna daha güzel bir örnek teşkil edecek olay bilmiyorum. Tebrikler 1. FC Köln?

Son Yüklenenler