"Almanya"

FC Köln’ün Formasına Cami Silueti Eklendi: “Cami Bu Şehrin Parçası”

Bundesliga’nın (Almanya Birinci Futbol Ligi) takımlarından 1. FC Köln, yeni sezon formasını kamuoyuna tanıttı. Formadaki şehir siluetinde Köln Merkez Camisi de yer alıyor.

10 Ağustos 2020 Enise Yılmaz
Fotoğraf: https://www.fc-fanshop.de/auswaertstrikot-2020-2021-senior/ Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın en büyük altıncı, Köln’ün ise en büyük futbol takımı olan 1. FC Köln, 2020-2021 sezonunda oyuncuların deplasmanda giyeceği formalarını tanıttı. Formaların üzerinde Köln şehrinin silueti de yer alıyor. Bu siluette 2018 yılında açılan Köln Merkez Camisi de var. Kırmızı renkli formanın üst köşesinde yer alan Köln şehir siluetinde, Köln Katedrali gibi şehrin büyük sembollerinin yanında, Köln Merkez Camisi de bir minaresiyle görünüyor.

“Cami, Köln Şehir Siluetinin Ayrılmaz Parçası”

Takımın Medya ve İletişim Direktörü Tobias Kaufmann, Perspektif’e yaptığı açıklamada, 1. FC Köln’ün toleranslı ve saygı dolu bir toplumsal birlikteliği savunduğunu açıkladı. “1. FC Köln’ün kurallarında şu yazar: Nereden geldiğin, neye inandığın, neye sahip olduğun, ne olduğun, nasıl yaşadığın ya da kimi sevdiğin fark etmeksizin Almanya’nın en güzel şehrine hoş geldin.” diyen Kaufmann, takımın her sene futbol sezonu başlamadan önce Köln Katedrali’nde dua ettiğini, Noel mesajı yolladığını, Yahudi futbol fanlarına Pesah ve Roş Aşana için, Müslüman takipçilerine ise Şeker Bayramı için tebrik gönderdiğini belirtti.

“Cami, Köln’deki büyük Türk topluluğu için bir sembol. Bu topluluk içerisinde çok köklü FC-Fanları da var. Ayrıca cami, Köln’ün şehir siluetinin ayrılmaz bir parçası. Camiyi yapan ya da işletenlere siyasi olarak nasıl bakıldığından bağımsız olarak bu gerçekler söz konusu. Bu açıdan, 1. FC Köln’ün formasındaki şehir siluetinde caminin de yeri olduğu bizim için çok açık.”

Caminin futbol formasında sadece bir detay olduğunu söyleyen Kaufmann, şimdiye kadar olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler