'Fuar'

Avusturya Kültür, Kitap ve Girişimcilik Fuarı Devam Ediyor

Kovid-19 salgınıyla nedeniyle ara verilen Avusturya Kültür ve Kitap Fuarı, bu yıl 14. kez düzenleniyor.

Fotoğraf: Avusturya Kültür Fuarı Facebook Hesabı. Değişiklikler: Perspektif.

Avusturya İslam Federasyonu (AIF) tarafından düzenlenen Avusturya Kültür ve Kitap Fuarı, 14. kez gerçekleşiyor. Avusturya’nın Dornbirn şehrinde 25 Mayıs’ta başlayan fuar, göçmen kökenlilerin ağırlıkta olduğu yayınevi ve şirketlerin geniş katılımıyla devam ediyor. 29 Mayıs’ta sona erecek fuar, Avusturya’da düzenlenen en büyük göçmen etkinliği olarak biliniyor. 

Kültür ve Kitap Fuarı’nın açılışında İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, Avusturya İslam Cemaati Başkanı Ümit Vural, Avusturya İslam Federasyonları Sözcüsü Abdi Taşdöğen, Vorarlberg Eyalet İçişleri Bakanı Christian Gantner, Bregenz Belediye Başkanı Michael Ritsch, Vorarlberg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Dr Sabine Scheffknecht, Vorarlberg Başpiskoposu Benno Elbs ve Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun Ozan hazır bulundu.

Fuar Programları ve Etkinlikler

Tanınmış yazarların, seçkin sanatçı ve misafirlerin katıldığı fuara girişte bir ücret talep edilmiyor. Fuar içerisindeki tüm etkinliklerden de (konferanslar, eğlence programları, konserler vs.) aynı şekilde ücretsiz olarak faydalanılabiliyor. Fuar programında geleneksel sanat türleri gösterimleri, çocuk tiyatroları, konserler, söyleşiler, imza günleri ve paneller yer alıyor. Kültür, bölge tanıtım stantları, girişimcilik, yemek ve kitap alanları için fuar alanları bulunuyor.

Kovid-19 salgını nedeniyle 2 senedir gerçekleşemeyen fuarın düzenlenme amaçları arasında İslam dinine ve Türkiye kökenlilere karşı oluşmuş olan olumsuz önyargıları kırmak ve toplumda barış ortamının oluşturulmasına katkıda bulunmak yer alıyor. Merkezi Köln’de bulunan ve Avrupa’daki Müslümanlara yönelik kitap ve dergi çıkaran sayılı yayınevlerinden biri olan PLURAL Yayınevi de bu sene fuara katılım sağlıyor. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler