'Belçika'

Belçika’da “Müslümanlar da Orduda Görev Yapabilir mi?” Sorusu Tepki Çekti

Belçika’da Silahlı Kuvvetler'in sosyal medya hesaplarından yayınlanan bir videoda, "Bir Müslüman olarak, orduda görev alabilir miyim?" şeklindeki bir sorunun işlenmesi tepki çekti.

@Shutterstock değişiklikler Perspektif

Belçika Silahlı Kuvvetleri, son dönemde orduda işe alımlar ile ilgili insanlan merak ettiği sorulara, sosyal medya hesaplarından yayınlanan videolar ile cevap verdi. Videolarda, “Yurtdışı görevini reddedebilir miyim?”, “Ordudaki tüm görevler kadınlara da açık mı?”, “Oruda çalışırken sosyal hayatıma da devam edebilir miyim?” gibi sorulara cevaplar verildiği görülürken, Müslümanlar ile ilgili sorulan bir soru ise tepkilere neden oldu.

“Bir Müslüman Olarak Orduda Görev Alabilir miyim?”

Silahlı Kuvvetler’in resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanan videoda, “Bir Müslüman olarak orduda görev alabilir miyim?” konusu işlendi. Diğer dinlerin aksine sadece Müslümanlar ile ilgili böyle bir sorunun sorulmuş olması ise ülkede yaşayan Müslümanların tepkisini çekti. Yapılan yorumlarda Silahlı Kuvvetler’in sadece Müslümanları hedef alan bu tarz bir soruyu gündeme getirmesinin ayrımcılık olduğu belirtildi.

Ordudan Açıklama: Kapımız Herkese Açık

Kısa sürede artan tepkiler sonrası Belçika Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan basın açıklamasında, sorunun sadece Müslümanları kapsadığına dikkat çekildi. Ancak buradaki amacın hangi inanca sahip olursa olsun ordunun kapılarının herkese açık olduğunu göstermek olduğu savunuldu. Açıklamada, amaçlarının bir dini ya da bir topluluğu hedef almak olmadığına da vurgu yapıldı.(fk) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler