'Almanya'

Adel B.’nin Ölümü Meşru Müdafaa mı Polis Saldırısı mı?

18 Haziran’da Almanya’nın Essen şehrinde polisler tarafından vurulduktan sonra hastaneye sevk edilen ve burada yaşamını yitiren Adel B. ile ilgili yeni video kayıtları ortaya çıktı.

Adel B. olayı videosundan alıntı @Youtube değişiklikler: Perspektif

18 Haziran 2019 tarihinde Essen Altendorf’ta 32 yaşındaki Cezayirli Adel B. polisler tarafından vuruldu. Aynı günün sabahında polisi arayıp intihar edeceğini söyleyerek tehditte bulunan Adel B.’nin evinin önüne kısa bir süre sonra yaklaşık 6-7 polis memuru ulaştı. Polisler evin etrafını çevreledi. Adel B. ve polis arasında sözlü tartışma yaşandı. Bir süre sonra polislere intihar etmekten vazgeçtiğini ifade eden Adel B., evine girdi.

Diğer taraftan polis raporunda, Adel B.’nin bıçakla polislerin üstüne yürüdüğü ve uyarılara rağmen bıçağı yere bırakmadığı öne sürüldü. Yine raporda, Adel B.’nin uyarılardan sonra agresifleştiği ve şahsın geri adım atmaması nedeniyle polislerin meşru müdafaa haklarını kullanarak tabancalarıyla ateş açtıkları belirtildi. Fakat en son ortaya çıkan video, polislerin iddialarının aksi yönünde. Videodaki görüntülerde polislerin Adel B.’nin arkasından koştuğu görülüyor.

“Adel için Adalet”

YouTube’da “Gerechtigkeit für Adel” (Tr. “Adel için adalet”) isimli kanalın paylaştığı videoda, Adel B.’nin geri çekildiği ve eve saklandığı açık bir şekilde görülüyor. Sonrasında birkaç polis aynı anda evin kapısına hücum ederken, iki polis zorla kapıyı açmaya çalışıyor. Birkaç saniye sonra üçüncü bir polis araya giriyor ve kapının ardından tabancasıyla ateş açıyor.  32 yaşındaki Adel B., göğüs bölgesine isabet eden kurşunla yere düşüyor. Olay sonrasında hastaneye sevk edilen Adel B., hastanede yaşamını yitiriyor.

Adel B.’nin arkadaşlarına göre Adel’in ölüm nedeni meşru müdafaa değil; bir polis saldırısı. “Adel için adalet” sloganıyla yola çıkan ve olayın aydınlatılmasını isteyen arkadaşları,  8 Ağustos 2019 tarihinde Essen Altendorf, Erenzeller Caddesi’nde bulunan St. Maria Kilisesi önündeki gösteriye herkesi davet ediyorlar.  (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler