'Avusturya'

İGGÖ Başkanı Vural: “Meclisin Dernekleri Kapatması Hukuken Mümkün Değil”

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Ümit Vural, seçimlere 4 gün kala mecliste ATİB ve Viyana İslam Federasyonu'na bağlı derneklerin kapatılmasına ilişkin önergenin kabul edilmesine tepki gösterdi. Vural, meclisin hukuken dernekleri kapatma yetkisinin bulunmadığını söyledi.

@ AA değişiklikler: Perspektif

Avusturya‘da seçimlere 4 gün kala, ATİB ve Viyana İslam Federasyonu’na bağlı derneklerin kapatılmasına ilişkin önerge mecliste kabul edildi. Karara tepki gösteren Avusturya İslam Cemaati Başkanı (İGGÖ) Ümit Vural, meclisin hukuken dernekleri kapatma yetkisinin bulunmadığını söyledi.

“Meclisin Dernekleri Kapatması Hukuken Mümkün Değil”

Karar ile ilgili Perspektif’e açıklamalarda bulunan Ümit Vural, “Avusturya bir hukuk devleti dolayısıyla meclisin yetkisinde dernekleri kapatma hukuken mümkün değil. Avusturya’da derneklerin kapatılması için şartlar dernek hukukunda ifade edilmiş. Dünkü alınan karar sadece İçişleri Bakanı’na yönelik bir temenni.” ifadelerini kullandı.

“ATİB ve İslam Federasyonu Derneklerimizin Yanındayız”

Hem İslam Federasyonu camileri hem de ATİB camilerinin Avusturya’da çok önemli hizmetler verdiğine dikkat çeken Vural, “Dünyanın başka yerlerindeki sıkıntılar Avusturya’da yaşanmıyorsa ATİB ve İslam Federasyonu’nun yaptığı gayret ve önemli çalışmalardan dolayı. Bu bağlamda hem ATİB hem de İslam Federasyonu derneklerimizin yanındayız. Dayanışma içerisindeyiz.” dedi.

“Seçimlere Yönelik Bir Hamle”

Bu talebi meclise getirenin küçük bir partinin temsilcisi olduğuna da vurgu yapan Vural, meclise girmek için her yolu denediğini söyledi. Bu kişinin meclisteki oylamadan sonra da sanki İslam Federasyonu ve ATİB dernekleri kapatılmış gibi açıklamalar verdiğini aktardı. Ümit Vural, “Bunu sadece seçimlere yönelik bir hamle olarak değerlendiriyoruz. Seçimden sonra tekrar sükunetin, mantığın kazanacağını, hukuk devletinde hukuki temeller çerçevesinde kararların verileceğini ümit ediyoruz.”diye kaydetti.

“Avusturya’da Irkçılık Artıyor”

Avusturya’da yaşanan gelişmelerle ilgili endişelerinin bu kararla başlamadığını da hatırlatan İGGÖ Başkanı, “Geçmişteki süreçte de sürekli ifade ettiğimiz gibi Avusturya’da ırkçılık artıyor. Özellikle Müslüman olan veya görülebilir şekilde dinlerini yaşayan insanlar için şartlar zorlaşıyor. Başörtüsünden dolayı saldırıya uğrayan birçok insanımız var. Dolayısıyla bu gelişmelere öteden beri işaret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Demokrasi Azınlığın da Haklarını Düşünerek Çözümler Üretmeli”

Hem demokrasinin hem siyasetin yeni bir anlayış getirmesi gerektiğini hatırlatan Ümit Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün demokrasi, çoğunluğun her konuda karar vereceği anlamına gelmez. Çünkü demokrasilerde azınlığın hakları da var. Dolayısıyla demokrasi azınlığın da haklarını düşünerek çözümler üretmeli. Geleceğe dair perspektifler, vizyonlar sunmalı. Bugün gördüğümüz; duygular, endişe üzerinden bir siyaset üslubu yürütülüyor. Bunun da ülkenin geleceği açısından doğru bir yol olduğu kanaatinde değiliz.”

“Sandığa Gidip Oyunuzu Kullanın”

Ülkede pazar günü seçimler olduğunu hatırlatan İGGÖ Başkanı Ümit Vural, Avusturya’daki Müslümanların da sorumluluklarının farkında, vatandaşlığın gereği olarak oylarını kullanmaları gerektiğini söyledi. Geçmişe bakıldığını ülkede yaşayan Müslümanların çok azının sandığa gittiğini hatırlatan Vural, “Umarım oy kullanmak suretiyle, bu oyun da siyasi partilere en azından algılanmak farkındalık yaratmak için bir faydası olur. Bütün insanımızın pazar günü sandığa gidip oy vererek siyasete yön vermelerini arzu ediyoruz.”dedi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler