'Almanya'

Almanya’da “Hartz IV” Alanların Yüzde 63’ü Alman, Yüzde 4,2’si Türk

Almanya’da sosyal yardım (Hartz IV) alanların kökenin göre yapılan açıklamada, yardımla geçinenlerin yüzde 63,6'sı Almanların oluşturduğu kaydedilirken, Türk vatandaşların oranı ise yüzde 4,2.

Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Federal İş Ajanası (Bundesagentur für Arbeit) ülkede sosyal yardım ile geçinenlerin köken ve oranlarını açıkladı. Buna göre ülkede sosyal yardımla geçinenlerin yüzde 63,6’sı Alman vatandaşı. İkinci sırada ise yüzde 10,5 ile Suriyeliler bulunurken, Türkler yüzde 4,2 ile üçüncü sırada yer alıyor. Irak kökenli vatandaşlar yüzde 2,5 ile dördüncü, Afganistan kökenliler ise yüzde 2,2 ile beşinci sırada bulunuyor. 

Suriyeli Vatandaşların İşsizlik Oranında Azalma

Federal İş Ajansı’nın yayınladığı verilere göre, Suriyeli vatandaşlarının işsizlik oranında bir düşüş olduğu göze çarpıyor. Buna göre ülkede yaşayan Suriye vatandaşlarının işsizlik oranının yüzde 49,6’dan yüzde 44,2’ye düştüğü belirtildi. Afgan vatandaşlarında ise bu oran yüzde 43. 

“Hartz IV”den Kimler Yararlanabilir?

Almanya’da “sosyal yardım” olarak adlandırılan ve halk arasında ”Hartz IV” olarak da bilinen yardım, hiç bir geliri olmayan kişilere verilen bir maddi destekt. Bu destek, kişinin kendisinin veya yakınlarının yardımı ile geçimini sağlayamaması durumunda veriliyor. Ancak çalışabilir durumda olanlar ve yakınları sosyal yardım talebinde bulunamıyorlar.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler