"Almanya"

Almanya’da Emlak Vergisindeki Düzenleme Kiraları Artıracak

Almanya’da Maliye Bakanlığı’nın konut, arazi gibi emlak vergisinde yapacağı düzelmenin büyük kentlerde kiraları artıracağı kaydediliyor.

27 Kasım 2018 admin
Almanya @ AA değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Maliye Bakanlığı’nın mevcut emlak vergisinde yapmayı planladığı düzenlemenin detayları ortaya çıktı.

Maliye Bakanı Olaf Scholz’un çarşamba günü eyalet başbakanlarıyla görüşeceği konut, arazi gibi emlak vergisinde yapılacak düzenlemenin büyük kentlerde kiraları artıracağı kaydedildi. Scholz, vergi zammının söz konusu olmadığını belirtse de belediyelerin yıllık topladığı 14 milyar euroluk emlak vergisi gelirinin de güvence altına alınmak istendiği kaydedildi. Hürriyet’te yer alan habere göre uzmanlar, yeni düzenlemenin büyük kentlerde kiraların artmasına ve hayatın pahalanmasına yol açacağı görüşünde.

Belediyeler Yılda 14 Milyar Euro Vergi Topluyor

Almanya’da 1935’ten kalma emlak vergisi düzenlemesine göre metrekare başına ayda 19 cent emlak vergisi alınıyor. Bu durumda 100 metrekare büyüklüğündeki bir ev için ödenecek tutar, 19 euro oluyor. Arazi vergisi belediyelerin en büyük gelir kaynağı. Belediyeler yılda 400 milyon euro tarla ve orman vergisi, 13.5 milyar euro da arsa ve konut vergisi olmak üzere toplam 14 milyar euro vergi topluyor.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler