"AfD"

Almanya | AfD, Pegida Eylemlerinde Yer Almak İstiyor

Aşırı sağcı ve ırkçı söylemleriyle haberlere konu olan Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi liderleri bu kez de İslam karşıtı Pegida eylemlerinde yer almak istediklerini açıkladı.

26 Şubat 2018 admin

24 Eylül 2017’de gerçekleşen federal seçimlerden yüzde 13 oy oranıyla üçüncü parti olarak çıkan Almanya İçin Alternatif (AfD),  parti flamalarıyla Pegida mitinglerinde boy göstermek istiyor.

AfD Eşbaşkanı Jörg Meuthen, AfD’lilerin Pegida eylemlerine “AfD’li olarak” katılabilmesi gerektiğini söyledi. Frankfurter Allgemeine Zeitung’a konuşan Meuthen, “İş birliğimizin önündeki engelleri kaldırmalıyız” açıklamasını yaptı.

Mevcut durumda, AfD’lilerin parti sembolleriyle Pegida eylemlerine katılması parti iç tüzüğüne göre yasak. Ancak AfD eş başkanının açıklamasından sonra bir düzenleme yapılabilirse, parti üyelerinin AfD flamaları ve sembolleriyle eylemlere katılmasının önünde bir engel kalmayacak.

Son anketlerde destek oranı yüzde 16’ya kadar çıkan AfD’nin, İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Pegida ile meydanlarda ortaklığa gidecek olması endişeleri artırıyor.

 

Pegida’nın Yükselişi

“Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (Alm: “Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes”) adıyla kurulan hareket, ilk kez Almanya’nın doğudaki Dresden şehrinde bir gösteriyle kendini göstermişti. 20 Ekim 2014’te organize edilen gösteride 300 destekçisi bulunan kuruluş, bir yıl sonra, 5 Ocak’ta yine Dresden’de düzenlediği gösteride bu kez 25 bin kişiye ulaşmıştı. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler