'Yeni Zelanda'da Terör Saldırısı'

Tüm IGMG Camilerinde Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Bugün İslam Toplumu Milli Görüş'e bağlı camilerde, Yeni Zelanda'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınacağı duyuruldu. 

@Facebook değişiklikler: Perspektif

Yeni Zelanda’da bugün iki camiye yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden 49 kişi için İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları’na (IGMG) bağlı camilerde gıyabi cenaze namazı kılınacak. IGMG’nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, “Yeni Zelanda’da Cuma Namazında Şehit Edilen Kardeşlerimiz İçin Bütün Camilerimizde Farz Sonrası Gıyabi Cenaze namazı Kılınacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan bugün cuma namazında IGMG’ye bağlı tüm camilerde okunacak cuma hutbesinde de Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırsına değinildi. Hutbede, “Yeni Zelanda’da Cuma namazında Müslümanların vahşi bir şekilde katledilmesini lanetliyoruz. Bu vahşi saldırının arkasında İslam düşmanlığının yattığı bir gerçektir. Bunun için tüm siyasetçileri ve medya mensuplarını, gelişen İslam düşmanlığına karşı etkin bir tavır almaya davet ediyoruz. Bu terör saldırısında şehid olan Müslümanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.  

Terör Saldırısında 49 kişi Yaşamını Yitirdi

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’ndaki Christchurch’ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood’daki camiye kimliği belirsiz kişiler tarafından cuma namazı esnasında terör saldırısı gerçekleştirildi. Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush, silahlı terör saldırılarında yaşamını yitirenlerinin sayısının 49’a yükseldiğini bildirdi. Öte yandan silahlı saldırı ile ilgili biri kadın 4 kişi yakalandı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler