'NSU 2.0'

KRM: “NSU 2.0 İmzalı Mektuplara Cevaben Mağdurların Yanındayız”

Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) NSU 2.0 imzalı aşırı sağcı tehdit mektuplarına cevaben mağdurlara destek ve dayanışma içeriside olduğunu bildirdi.

Almanya İslam Konseyi (Islamrat) Başkanı Burhan Kesici | Fotoğraf: Anadolu Images

“NSU 2.0” imzalı tehdit mektuplarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Almanya’da Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, çarşamba günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Yaşasın Hitler, NSU 2.0” imzalı bir tehdit mektubu ile kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini duyurdu.

Bunun üzerine Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) sözcüsü Burhan Kesici, yaptığı yazılı basın açıklamasında ZMD Başkanı Aiman Mazyek’in aldığı tehdit mektuba da atıfta bulunarak “Örgütün tehdit ettiği mağdurların hepsi ile dayanışma içinde olacağız.” dedi. Kesici, yaptığı açıklamada polisin ihmalkâr davrandığını dile getirdi.

İki yıl önce NSU 2.0 imzalı ilk mektubun NSU davası müdahil avukatlarından Seda Başay-Yıldız ile başladığını belirten Burhan Kesici, Meclis Araştırma Komisyonları ve mahkeme tarafından dosyaların kapatılmış olmasına rağmen NSU davasının tamamen açıklığa kavuşturulmadan bitmesinin söz konusu olmayacağını söyledi. “KRM olarak tüm karmaşıklığına rağmen NSU örgütünün ilişkiler ağının emniyet kurumlarının içerisine kadar çözülmesini talep ediyoruz. Bunu mağdurların ailelerine, kendi değerlerimize ve toplumumuza borçluyuz.” açıklamasında bulundu.

NSU 2.0: Tehdit Edilenlerin Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

2018 yılında Seda Başay Yıldız ile başlayan tehdit mektuplarının ardı bugüne dek kesilmedi. Geçtiğimiz günlerde Hannover Belediye Başkanı Belit Onay’a da “Yaşasın Hitler” sözüyle biten NSU 2.0 imzasıyla bir tehdit mektup gönderilmişti. Onay da tıpkı Mazyek gibi, ailesi ve kendisine yönelik ölüm tehdidi almıştı.

Tehdit mektupları alanlar arasında Sol Parti (Die Linke) Grup Başkanı Amira Mohamed Ali ve milletvekili Sevim Dağdelen und Gökay Akbulut’un da bulunduğu açıklanmıştı. Aynı şekilde Yeşiller Partisi’nden Aşağı Saksonya Milletvekili Filiz Polat, Anton Hofreiter, Renate Künast, Sol Parti Genel Başkan Vekili ve partisinin Hessen Eyalet Meclisi Grup Başkanı Janine Wissler ve Berlin’de yaşayan Türk komedyen İdil Baydar gibi isimler de  “NSU 2.0” imzalı tehdit mektubu alan kişiler arasında. 

Mektup gönderilen kişilerden Avukat Seda Başay-Yıldız’ın kişisel bilgilerinin Frankfurt polis karakolundaki bir bilgisayardan alındığı tespit edilmişti. Başay-Yıldız’ın kimlik bilgilerine bakıldığı sırada bilgisayara erişimi bulunan polis memurlarının, internet üzerinden oluşturdukları grupta birbirlerine gamalı haç ve Hitler’in fotoğrafları ile yabancı düşmanlığı içeren mesajlar gönderdiği belirlenmiş, hakkında soruşturma başlatılan 5 polis, geçici olarak görevden alınmıştı. Sosyal medyada ve kamuoyunda büyük yankılar uyandıran tehdit mektupları skandalının kaynağı ve örgüt hala açığa çıkarılamadı.

Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Yeşiller Partili Hannover Belediye Başkanı Belit Onay “Yaşasın Hitler” sözüyle biten bir tehdit mektubu almıştı. Mektup ve yazılan mailler aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının müdahil avukatlarından biri olan Seda Başay Yıldız,  Sol Parti Genel Başkan Vekili ve partisinin Hessen Eyalet Meclisi Grup Başkanı Janine Wissler ve Berlin’de yaşayan Türk komedyen İdil Baydar gibi isimlere iletilmişti.

Mektupların hepsi  “NSU 2.0” imzalıydı. Wissler ve Baydar’ın kişisel bilgilerinin Hessen eyalet polisinin bilgisayarından araştırıldığı tespit edilmişti. Hessen Emniyet Müdürü Udo Münch,  ırkçı tehdit mektubu olayında kendisinin de ihmali olduğu suçlamalarının ardından istifa etmişti. (hç)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler