"NSU 2.0"

Almanya’da Milletvekiline Tehdit Maillerinin İzi Yine Polise Çıkıyor

Almanya’nın Hessen Eyalet Parlamentosunda Sol Parti lideri Janine Wissler, yine “NSU 2.0” imzalı tehdit maili aldı. Mailler, özel verileri içerdiğinden dolayı, polis bilgisayarından sorgulama sonucu elde edildiği tahmin ediliyor.

9 Temmuz 2020 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com

Hessen Eyalet Parlamentosunda Sol Parti Grup Başkanı Janine Wissler tekrar “NSU 2.0” ile imzalı mailler aldı. Wissler’in son dört gün içerisinde hayati tehdit içeren iki yazı aldığını partisi de teyit etti.

Bundan önce aldığı mailler ile alakalı haber yapan Frankfurter Rundschau Gazetesi, Wissler’in kamuoyuna açık olmayan kişisel verileri kullanılarak tehdit edildiğini bildirdi. Tahminen mailler, polis bilgisayarından yapılan sorgulama sonucu elde edilebilen özel verileri içeriyordu. Frankfurt İçişleri Bakanlığı ve Frankfurt Savcılığı soruşturma sebeplerini öne sürerek bir açıklamada bulunmadılar. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, gönderen kişi hakkında yapılan soruşturmanın üzerinde durduklarını söyledi.

“NSU 2.0” İmzalı Tehdit Mektupları

Frankfurt’ta yaşayan Avukat Seda Başay-Yıldız, bundan önce defalarca NSU 2.0 imzalı tehdit mektupları almıştı. Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü davasının müdahil avukatlarından biri olan Yıldız‘ın ailesi ölümle tehdit edilmişti. İnceleme kapsamında, Yıldız’ın nüfus bilgilerine Frankfurt polis karakolundaki bir bilgisayardan bakıldığı tespit edilmişti. Avukatın kimlik bilgilerine bakıldığı sırada bilgisayara erişimi bulunan polis memurlarının, internet üzerinden oluşturdukları grupta birbirlerine gamalı haç ve Hitler’in fotoğrafları ile yabancı düşmanlığı içeren mesajlar gönderdiği belirlenmiş, hakkında soruşturma başlatılan 5 polis, geçici olarak görevden alınmıştı. Yıldız’a yollanan tehdit içerikli fakslara yönelik yapılan soruşturmada bir polis tutuklanmış, ancak aynı gün kanıt yetersizliğinden dolayı serbest bırakılmıştı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler