'Almanya'

Türk Avukatı Yine Ölümle Tehdit Ettiler: “Walter Lübcke’yi Öldürdük, Sıra Sende!”

Almanya'da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren NSU terör örgütü davasının müdahil avukatlarından Seda Başay Yıldız’ın, Vali Walter Lübcke cinayetinden üç gün sonra yine ölüm tehdidi aldığı ortaya çıktı.

Seda Başay Yıldız @AA | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Türk kökenli avukat Seda Başay Yıldız’a Kassel Valisi Walter Lübcke’nin 2 Haziran’da evinin terasında öldürülmesinden 3 gün sonra yeni bir tehdit mektubu gittiği ortaya çıktı. Seda Başay Yıldız’ın 5 Ağustos’ta ‘NSU 2.0’ imzalı bir faks aldığı kaydedilirken, bu faksta, “Biz Walter Lübcke’yi öldürdük. Kısa süre sonra sıra sende” ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

Tehdit mektubunda ‘NSU 2.0’ imzasının hemen yanına Hitlerin ordusu SS’ye bağlı Prens Eugen Hücum Birliği’nin ismi olduğu tahmin edilen ‘Prinz Eugen SSOSTUBAF’ notu da düşüldüğü aktarıldı. Birlik, Hırvatistan’da İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük kıyım yapmakla sorumlu tutulmuştu.

Daha Önce de Ölüm Tehditlerine Maruz Kalmıştı

Seda Başay Yıldız’a, daha önce de üzerinde babası, annesi, eşi ve çocuğunun isimlerinin bulunduğu, “NSU 2.0” imzası taşıyan birçok tehdit mektubu gönderilmişti. Bunun üzerine başlatılan inceleme kapsamında Başay Yıldız’ın nüfus bilgilerine Frankfurt polis karakolundaki bir bilgisayardan bakıldığı tespit edilmişti. Avukatın kimlik bilgilerine bakıldığı sırada bilgisayara erişimi bulunan polis memurlarının, internet üzerinden oluşturdukları grupta birbirlerine gamalı haç ve Hitler’in fotoğrafları ile yabancı düşmanlığı içeren mesajlar gönderdiği belirlenmiş, hakkında soruşturma başlatılan 5 polis, geçici olarak görevden alınmıştı.

Enver Şimşek’in Ailesinin Avukatlığını Yapmıştı

Seda Başay Yıldız, Almanya‘da 2000-2007  yıllarında 8’i Türk 10 kişiyi öldüren, bombalı saldırılar düzenleyen ve banka soygunlarını gerçekleştiren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında, 2000 yılında öldürülen Enver Şimşek’in ailesinin avukatlığını yapmıştı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler