'Hollanda'

Hollanda’da “Camilere Meclis Sorgusu” Kasım Ayında Başlıyor

Hollanda’da tartışma yaratan cami derneklerinin yöneticilerinin meclis tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından sorgulanmasına kasım ayında başlanıyor.

16 Eylül 2019 admin
@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Hollanda‘da yurt dışından maddi yardım alan camilerin yöneticilerinin mecliste oluşturulacak komisyon tarafından sorgulanması ile ilgili başlatılan süreç devam ediyor.

Daha önce mecliste kabul edilen önerge kapsamında, komisyonda yer alacak isimler de belli oldu. Hristiyan Demokrat Parti’den Michel Rog’un başkanlığını yürüteceği komisyonda yer alacak diğer milletvekilleri ise şu şekilde: Niels van den Berge (Yeşil Sol Parti, GroenLinks), Edgar Mulder (Özgürlük Partisi, PVV), Rutger Schonis (Demokratlar 66, D66), Tunahan Kuzu (DENK), Ronald van Raak (Sosyalist Parti, SP), Chris Stoffer (Devletçi Reform Partisi, SGP), Gert-Jan Segers (Hristiyanlar Birliği, ChristenUnie) ve Mark Harbers (Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi, VVD).

Cami Dernek Temsilcileri Yemin Ederek İfade Verecekler

Hollanda Temsilciler Meclisi, 2019 Şubat ayında “özgür olmayan ülkelerden” finansman alan camileri “sorgulama” kararı almıştı. Parlamentonun hükümeti denetleme görevi kapsamında sahip olduğu en ağır araştırma yöntemi olarak değerlendirilen sorgulama yönteminin tabi olduğu mevzuata göre, davet edilecek cami derneklerinin sorguya katılımı zorunlu olacak ve yemin ederek ifade vermeleri gerekecek.

Komisyona Çağrılacak Dernek Temsilcilerinin İsimleri Bu Ay Belirlenecek

Temsilciler Meclisinin resmi sayfasındaki takvime göre bu ay komisyona çağrılacak dernek temsilcileri belirlenecek. Bu kişilerin ekim ayında bilgilendirileceği, komisyonda sorgunun ise kasım ayında gerçekleşeceği aktarıldı. Aralık-Ocak aylarında komisyonun araştırmasına ilişkin rapor hazırlanacağı, Ocak-Şubat aylarında ise çıkan sonuçlar ile ilgili mecliste oturum gerçekleştirileceği duyuruldu.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler