"Almanya"

Sol Parti Mensubu Siyasetçiye “NSU 2.0” İmzalı Tehdit Mailleri

Almanya’nın Hessen Eyalet Parlamentosunda Sol Parti lideri Janine Wissler, “NSU 2.0” imzalı tehdit mailleri aldı.

Fotoğraf: @Shutterstock

Hessen Eyalet Parlamentosunda Sol Parti Grup Başkanı Janine Wissler, “NSU 2.0” ile imzalı mailler aldığını ve bu maillerin hayatı için açık bir tehdit içerdiğini ifade etti. Bundan önce aldığı mailler ile alakalı haber yapan Frankfurter Rundschau Gazetesi, Wissler’in kamuoyuna açık olmayan kişisel verileri kullanılarak tehdit edildiğini bildirdi. Frankfurt Savcılığı, gönderilen tehdit mailleriyle alakalı soruşturma kapsamında yorum yapmak istemediğini açıkladı.

Partiler Tehdit Maillerini Kınadı

Hessen Eyalet Parlamentosundaki siyasiler, Wissler’in aldığı tehditleri tepkiyle karşıladı. Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU); Sosyal Demokrat Parti (SPD); Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Partisinin (FDP) bildirisinde “NSU 2.0” ile imzalanan tehditler “iğrençlik” olarak nitelendirildi ve “milletvekillerini ölümle tehdit edenler, hepimize saldırmış olur” ifadesi kullanılarak tehdit mailleri sert bir şekilde kınandı. Aşırı Sağcı Almanya için Alternatif Partisi (Afd) Parlamento Grup Başkanı Robert Lambrou, tehditlerin ciddiye alınması gerektiğini ifade ederek sert bir cezalandırma çağrısında bulundu.

Sol Parti Federal Başkanı Bernd Riexinger aşırı sağcı ağlarda bu tür eylemlerin tutarlı bir şekilde araştırılması ve hukuki bir soruşturmaya gidilmesini talep etti. Hessen Hükümeti, aşırı ırkçılığa karşı daha yoğun bir mücadeleye gideceğini duyurdu.

Avukata Yönelik Tehdit Mektupları

Frankfurt’ta yaşayan Avukat Seda Başay-Yıldız, bundan önce defalarca NSU 2.0 imzalı tehdit mektupları almıştı. Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü davasının müdahil avukatlarından biri olan Yıldız‘ın ailesi ölümle tehdit edilmişti. İnceleme kapsamında, Yıldız’ın nüfus bilgilerine Frankfurt polis karakolundaki bir bilgisayardan bakıldığı tespit edilmişti. Avukatın kimlik bilgilerine bakıldığı sırada bilgisayara erişimi bulunan polis memurlarının, internet üzerinden oluşturdukları grupta birbirlerine gamalı haç ve Hitler’in fotoğrafları ile yabancı düşmanlığı içeren mesajlar gönderdiği belirlenmiş, hakkında soruşturma başlatılan 5 polis, geçici olarak görevden alınmıştı. Yıldız’a yollanan tehdit içerikli fakslara yönelik yapılan soruşturmada bir polis tutuklanmış, ancak aynı gün kanıt yetersizliğinden dolayı serbest bırakılmıştı.(P)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler