'Almanya'

Dormagen Belediyesi’nin Altınkaya Ailesinin Avukatı Hakkında Aldırdığı Tedbir Kararı Kaldırıldı

Gençlik Dairesi tarafından ailesinden alınan Kuzey ve Yakup’un hukuki sürecinde yeni aşama: Mahkeme, Dormagen Belediyesi'nin ailenin avukatına yönelik aldırdığı tedbir kararını kaldırdı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Geçtiğimiz haziran ayında, Dormagen’da Yusuf ve Yakup Altınkaya kardeşlerin Gençlik Dairesi tarafından alıkonması gündemi uzun süre meşgul etmişti. Aile çocuklarını geri alabilmek için hukuk mücadelesi başlatmış ve Avukat Fatih Zingal davaya müdahil olmuştu. Ailenin resmî olarak avukatlığını üstlenen  Zingal’in konuyla ilgili yerel medyaya yaptığı açıklamalar ise Alman ve Türk basınında geniş yankı bulmuştu.

Zingal’in açıklamalarından çok kısa bir süre sonra Dormagen Belediyesi mahkemeye başvurarak, Zingal hakkında tedbir kararı aldırmıştı. Mahkeme konu ile alakalı yeniden benzer bir açıklama yapması hâlinde, Zingal’in 250 bin avro para cezası ya da 2 seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti.

Zingal, karar sonrası Dormagen Belediyesi’ne karşı dava açmıştı. 10 Eylül 2020 perşembe günü Neuss Yerel Mahkemesinde görülen dava duruşmasında, Zingal’in itirazı haklı görülerek hakkında verilen tedbir kararı kaldırıldı.

Dormagen Belediyesi ve Gençlik Dairesi Yusuf ve Yakup kardeşlerin ailelerinden alınması olayında hatalı davranmakla, yanlış ve acele karar vermekle eleştirilerin hedefi olmuştu. Belediyenin, hakkında tedbir kararı aldırarak ailenin avukatını susturmak istediği öne sürülmüştü.

Gençlik Dairesi ve AltınKaya Ailesi: Ne Olmuştu?

Almanya’nın Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesini çocuklarından ayıran süreç mayıs ayında başladı. İddiaya göre Yakup Cemal, mayıs ayında masadan düştü. Düştüğü gün doktoru arayan aile, çocuğun genel durumunun iyi olması durumunda evde kalabilecekleri yönünde bir yanıt aldı. Ertesi gün tedbir olarak yine de çocuk doktoruna giden aile, röntgen çekilmesi için hastaneye sevk edildi. Röntgende 15 aylık bebekte spiral kırık tespit edilince, aile darp suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. 5 yaşındaki Kuzey’in de bu esnada kontrollerden geçirildiğini belirten aile, 16 Haziran’da mahkeme kararıyla çocuklarından koparıldı. Altınkaya ailesinin durumu, Almanya’daki Gençlik Dairelerinin özellikle Türk ailelere yönelik ırkçı önyargılarla davrandığı yönündeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld, tepkiler sonucu açıklamada bulunmuş, çeşitli platformlarda Dormagen Gençlik Dairesine yönelik ırkçılık suçlamaların doğru olmadığını ifade etmişti. Çocukların ailelerine geri verilmemesi üzerine 12 Temmuz’da Dormagen’da düzenlenen protestoya binlerce kişi katılmıştı.

Geçtiğimiz temmuz ayında Kuzey ve Yakup mahkeme kararıyla anneleri ile birlikte bir aile-çocuk yurduna yerleştirildi. Çocukların ailelerine tamamen dönüşü için hukuki süreç devam ediyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler