'Gençlik Daireleri'

Çocuklarından Koparılan Aileye Yanıt: “Eldeki Veriler, Başka Karara İzin Vermedi”

Kuzey-Ren Vestfalya'nın Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesinin çocuklarının koruyucu aileye verilmesi kamuoyunda büyük tepkiye sebep oldu. Dormagen belediye başkanı Erik Lierenfeld bu tepkiler sonucu açıklamada bulundu.

18 Haziran 2020 admin
Altınkaya ailesinin iki çocuğu darp şüphesiyle Gençlik Dairesi tarafından koruma altına alındı | Fotoğraf: Twitter

Kuzey-Ren Vestfalya’nın Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesinin 15 aylık bebeği ile 5 yaşındaki çocuklarının, mahkeme kararıyla aileden alınıp, koruyucu aileye verilmesi kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld, bu tepkiler sonucu bir açıklama yaptı.

Aileye gösterilen ilgi ve dayanışma için teşekkür ederek başlayan video açıklamada Lierenfeld, bu bir kararın kolay alınmadığını, bu olayın aydınlatılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Lierenfeld, kararın çok sayıda pedagojik ve psikolojik uzman ve adli tıp uzmanlarının eşliğinde alındığını belirtti: “Mevcut bilgiler, başka bir karara izin vermedi. Burada ani bir karar söz konusu değil.”

Statement von Bürgermeister Erik Lierenfeld

++Video-Statement von Bürgermeister Erik Lierenfeld zu einem Kinderschutzfall in Dormagen++ Am gestrigen Dienstag, 16. Juni, gab es einen Kinderschutzfall in Dormagen. Dazu hat sich jetzt Bürgermeister Erik Lierenfeld mit einem Video-Statement geäußert. Das Video ist abrufbar unter www.dormagen.de/statement.

Gepostet von Stadt Dormagen am Mittwoch, 17. Juni 2020

“Kararın Etnik Kökenle İlgisi Yok”

Çeşitli platformlarda Dormagen Gençlik Dairesine yönelik ırkçılık suçlamalarına da değinen Lierenfeld, Gençlik Dairesinin çocukları ailelerinden ayırmasının annenin “başörtüsü” ile alakalı olmadığını belirtti. Bu tarz olayların bazı kişiler tarafından politize edildiğini ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Lierenfeld şöyle dedi: “Etnik kökene dayandığı konusunda hiçbir ipucu yok. Her türlü suçlamadan uzak durmalıyız.”

Ayrıca,  kamuoyunun ve verilen tepkilerin ailesinden alınan çocuklara dair kararlarda bir temel oluşturmadığı, çocuğun iyiliği için uzmanların değerlendirmelerinin ve gerçeklerin esas alındığı belirtildi: “Söz konusu kişilerin korunması için, dava hakkında herhangi bir ayrıntıya değinmeyeceğiz. Kararları Adalet Bakanlığı verecek.”

Aileye Darp Suçlaması

İddiaya göre Altınkaya çiftinin küçük oğlu Yakup Cemal, üç hafta önce masadan düştü. Düştüğü gün doktoru arayan aile, çocuğun genel durumunun iyi olması durumunda evde kalabilecekleri yönünde bir yanıt aldı. Ertesi gün tedbir olarak yine de çocuk doktoruna giden aile, röntgen çekilmesi için hastaneye sevk edildi. Röntgende 15 aylık bebekte spiral kırık tespit edilince, aile darp suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. 5 yaşındaki Kuzey’in de bu esnada kontrollerden geçirildiğini belirten aile, dün mahkeme kararıyla çocuklarından koparıldı. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler