"Almanya"

Türkiye’den Almanya’ya Dönen Tatilcilere Karantina

Almanya, 130 ülkeyi koronavirüs tehlikesi nedeniyle risk bölgesi ilan etti. Ülkeler arasında Türkiye'de var. Türkiye'ye gidenler dönüşte karantinaya alınacak.

Fotoğraf: Shutterstock / ImYanis

Çeşitli kaynaklardan edinilen haberlere göre Almanya, Türkiye dahil olmak üzere 130 ülkeyi koronavirüs risk bölgesi olarak sınıflandırdı. Robert Koch Enstitüsü tarafından düzenli olarak güncellenen listede, Almanların tatil için tercih ettikleri başka ülkeler de yer aldı.

Uluslararası seyahat uyarısı kapsamında listede yer alan riskli ülkelere gidenlerin Almanya’ya döndüklerinde 14 gün ev karantinasında kalmaları gerekecek. Yüksek salgın riskini önleme sebebiyle belirlenen risk bölgelerinden Almanya’ya hava, deniz ya da kara yoluyla giriş yapanların, yetkili sağlık kuruluşlarıyla giriş yaptıkları bilgisini paylaşmalarının ardından evlerinde 14 gün karantinaya kalmak zorunlu olacak. Bu süre zarfında ev bireyleri haricinde kimseyle görüşülmeyecek.

Karantina Uygulaması Seyahat Etmekten Caydırabilir

DW Türkçe’ye konuşan Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Milletvekili Volkan Baran, bu uygulama nedeniyle Almanların Türkiye’de tatil yapma eğilimlerinin büyük ölçüde azalacağını söyledi. Risk ülkeleri listesinin günlük değerlendirilip, güncellendiğini ifade eden Baran, “Umarım salgın daha hızlı bir şekilde kontrol altına alınır ve listedeki ülke sayıları azalır” şeklinde konuştu.

Türkiye’den dönüşte evde karantina altında kalma zorunluluğunun Almanya’da yaşayan Türkler için de caydırıcı olabileceğini ifade eden Baran, yaz tatillerini memleketlerinde geçirip, ailelerini ve akrabalarını ziyaret eden çok sayıda Türkiye kökenlinin etkilendiğini söylüyor. Geri döndüklerinde evde kalmak zorunda olmaları, ya tatillerini erkenden bölüp dönmeleri ya da karantina nedeniyle özel izin alacakları anlamına geliyor.

Baran, tatil dönüşü karantinaya alınma durumunda okula giden çocukların eğitimlerinin de aksayacağını vurgulayarak,  asıl düşündüren konunun eğitim olduğunu söylüyor. Çocukların uzun süre okuldan, eğitimden uzak kalmalarının büyük sorun olduğu kanaatinde. Ayrıca karantina kurallarını ihlal edenlerin ya da karantinaya girmeyenlerin virüs bulaştırmaya sebep olmaları halinde Alman Ceza Hukukuna göre suç işlemiş sayılacaklarını da sözlerine ekledi.

Ev karantinası uygulamasından muaf olunabilecek istisnalar, Kovid-19 semptomları görülmediğini ve koronavirüs taşıyıcısı olunmadığını belgelemek. Avrupa Birliği (AB) üyesi veya Robert Koch Enstitüsü tarafından kabul edilen ülkelerden alınan raporlar geçerli. Raporun, Almanya’a giriş yapmadan en fazla 48 saat önce alınmış olması gerekiyor.

Alman Turizmciler Hükümetten Yardım İstedi

Bugün Başkent Berlin’de Alexander Meydanı’nda toplanan 1000’den fazla turizmci Unter den Linden Caddesi üzerinden tarihi Brandenburg Kapısı’na kadar yürüdü. Göstericiler, üzerinde “Turizm sektörünü kurtarın” yazan pankartlar ile “Turizm olmadan iş yerimiz olmaz” ve “100 bin kişi işini kaybedecek” yazan dövizler taşıdı.

Düzenlenen yürüyüşe Leipzig’den katılan ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Daniela Gerdes, Alman hükümetinin Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamasını kaldırmamasını eleştirerek, “Bunu üzücü buluyoruz. Alman tatilciler için Türkiye pazarının önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye’ye gitmek istiyorlar. Türklerin bu süreci başarabileceğine inanıyorlar. TÜV şirketiyle birlikte çalıştıklarını biliyoruz ve Almanların kendilerini otellerde güvende hissetmeleri için her şey yapılıyor. Bundan dolayı buna anlam veremiyoruz ve seyahat uyarılarının mümkün olan en kısa zamanda kaldırılmasını ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu. (P, AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler