'Danimarka'

Danimarka Başbakanı Frederiksen Sünnet Yasağına Karşı Çıktı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ülkede bir süredir gündemi meşgul eden sünnete yasak getirilmesi tartışmalarına yönelik, sünnet yasağına karşı olduğunu açıkladı.

Fotoğraf: 360b / Shutterstock.com

Danimarka kamuoyunda son günlerde tartışılan sünnet yasağı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Frederiksen, İkinci Dünya Savaşı’nda 6 milyondan fazla Yahudi’nin yaşamını yitirdiğine işaret ederek, “İkinci Dünya Savaşı’nın bitmesinin ardından partim Sosyal Demokrat Parti, Danimarka’da Yahudilerin tekrar zulüm görmeyeceği sözünü verdi. Bu sözü yineliyorum.” dedi.

Daha önce sünnet yasağından yana olduğunu ancak fikrinin değiştiğini kaydeden Frederiksen, “Danimarka, dünyada bir ilk olarak, Yahudi kültürünün merkezinde ve Yahudi yaşamının bir parçası olan ritüellerden birini yasaklamalı mı? Ve böylece yasağın amacı değilken, Yahudilerin Danimarka’da istenmediği mesajı mı vermeli? Ben böyle düşünmüyorum. Yahudiler Danimarka’da yaşamlarını kendilerine özgü yaşayabilmeli. Yüzyıllardır olduğu gibi.” ifadelerine yer verdi.

Müslümanlardan Bahsetmedi

Frederiksen, sünnet yasağına tamamen karşı olduğunu açıklasa da bu alanda bazı düzenlemeler yapabileceklerini bildirdi. Vatandaşların dinî tercihlerinin kayıt altına alınmadığı Danimarka’da, yaklaşık 6 bin Yahudi’nin yaşadığı varsayılıyor.

Frederiksen’in sünnet yasağına karşı çıkma gerekçelerini açıklarken yalnızca Yahudi topluma atıfta bulunması, ancak ülkede yaşadığı tahmin edilen yaklaşık 350 bin Müslüman’dan bahsetmemesi ise dikkat çekti.

Danimarka’da yılda bin ila 2 bin kişinin sünnet olduğu tahmin ediliyor. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler