"Hollanda"

Hollanda: “İslami Kuruluşların Yurt Dışından Maddi Yardım Alması Engellenemez”

Hollanda hükümeti, ülkedeki İslami kuruluşların yurt dışından maddi yardım almasının engellenemeyeceğini bildirdi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Hollanda Temsilciler Meclisi ve hükümet, bir süredir ülkede bulunan İslami kuruluşların yurt dışından mali destek alması konusunu tartışıyor. BBC Türkçe’nin haberine göre hükümet, Türkiye, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden, Hollanda’daki cami ve derneklere yapılan maddi yardımların yasaklanmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Habere göre Hollanda Meclisinde bu amaç doğrultusunda “Özgür Olmayan Ülkelerden Gelen İstenmeyen Etkileri Soruşturma Komisyonu” raporu hazırlandı. Rapora göre Türkiye ve Körfez ülkeleri, Hollanda’daki İslami kurumları farklı şekillerde etki altına alırken, 30’dan fazla caminin yurt dışından destek aldığı belirtildi.

Konuyla ilgili Hollanda hükümeti, camilere yurtdışından para akışının yasaklanmasının, yasal olarak mümkün olmadığını açıkladı. Hükümet, ülkedeki cami ve derneklerde düzenlenen izinsiz Kuran kurslarının denetlenmesi ve camilere istenmeyen yabancı para akışının önlenmesi için AB makamları ile iş birliği yapılması için daha çok çaba harcanacağını bildirdi.

“Özgür Olmayan Ülkelerden Gelen İstenmeyen Etkileri Soruşturma Komisyonu”

Soruşturma komisyonu üyesi, iktidar ortağı Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD) Milletvekili Bente Becker, Türkiye, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden Hollanda’daki İslami kurum ve kuruluşlara olan para akışının yasaklanmasını istemişti. Becker, Kuran kurslarında, kadın ve kız çocuklarının haklarının ihlali gibi sorunlu davranışlar varsa, bunların da hükümet tarafından araştırılıp, yasaklanmasını talep ederken meclisteki siyasi partilerin çoğunluğu bu önerilere destek vermişti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler