'HANAU'

Almanya Federal Başsavcılığı: “Hanau Saldırganı Tek Başına Hareket Etti”

Almanya Federal Başsavcılığının Hanau saldırısına ilişkin yürüttüğü soruşturma sonucunda, saldırganın 19 Şubat 2020'de gerçekleştirdiği ırkçı saldırıda hiçbir suç ortağı veya yardımcısı olmadığı belirtildi.

©Perspektif

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de 9 kişinin ölümüne neden olan ırkçı terör saldırısına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararının verildiği bildirildi. Federal Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında başka kişilerin suç ortağı, azmettirici veya yardımcı olduğuna ya da failin bir sırdaşı bulunduğuna dair yeterli emarelerin bulunamadığı belirtildi. Açıklamada, soruşturma kapsamında özellikle saldırının faili Tobias R.’in babasının herhangi bir şekilde olaya iştirak ettiği veya önceden bildiği konusundaki varsayımların da haklı çıkarılamadığı kaydedildi.

Yüzlerce Delil İncelendi

Federal Savcılık ve Federal Kriminal Dairesi, saldırının arka planını netleştirmek için kapsamlı bir araştırma yürüttü. Bunun yanı sıra Tobias R.’nin son yıllarında temas halinde olduğu çok sayıda kişi yakından incelendi. Saldırının aydınlatılması kapsamında yaklaşık 300 ipucunun takip edildiği, 400’ün üzerinde kişinin dinlendiği ve yüzlerce delilinin incelendiği bilgisi paylaşılan açıklamada, “Başka kişilerin, Tobias R.’nin saldırı planlarından haberdar olabileceğine dair hiçbir belirti ortaya çıkmadı.” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, kimliği belirsiz kişi veya kişilere yönelik yapılan soruşturmada takipsizlik kararının verildiği kaydedildi.

Irkçı Terör Saldırısında 9 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Almanya‘nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020 gecesi iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında, aralarında 4 Türk’ün de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetmişti. Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren 43 yaşındaki ırkçı terörist Tobias R. ve 72 yaşındaki annesi evlerinde ölü bulunmuştu. Öte yandan Hessen Eyalet Meclisinde, “Hessen eyalet hükümetinin ve alt makamlarının olası başarısızlıkları, idari süreçteki sorunları ve mevcut yapılardaki eksikleri” araştırmak için temmuzda kurulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor. (AA/P)

Perspektif’in Hanau konulu Şubat 2021 sayısına buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler