'Ayrımcılık'

Profesör, Başörtülü Öğrenciye Ders Esnasında Sözlü Saldırıda Bulundu

Bonn-Rhein-Sieg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi‘nde bir profesör başörtülü bir öğrenciye sözlü saldırıda bulundu. Öğrenciler olayla ilgili şikayette bulundu.

Fotoğraf: @silverkblackstock, shutterstock.com

Bonn-Rhein-Sieg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi‘nde bir profesör başörtülü bir öğrenciye sözlü saldırıda bulundu. Saldırıya uğrayan öğrenci ve ders salonunda bulunan diğer öğrencilerin 31 Mayıs tarihli şikayetine dayanan olayda profesör öğrenciyi “İslam faşistlerini” temsil etmekle suçladı.

Ayrıca, aşırı sağcıların da sınıfta gamalı haçla oturmasına izin vermeyeceğini söyleyen profesöre göre başörtüsü “topluma orta parmak göstermek”. Öğrenci ile profesör arasında geçen konuşmaya diğer öğrenciler de müdahale ederken, hem saldırıya uğrayan öğrenci hem de salonda bulunan çok sayıda öğrenci sözlü saldırıya uğrayan öğrenci ile dayanışma göstererek salonu terk etti.

Profesör Irkçı İfadeleriyle Biliniyor

Sözü geçen profesör, olaydan sonra bir WhatsApp grubunda olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin şikayeti ve sohbet geçmişi de sosyal medyada paylaşıldı. Bahse konu olan üniversite olayla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı. Bonn-Rhein-Sieg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi‘nin resmi internet sayfasında diğer şeylerin yanı sıra şu cümle özellikle göze çarpıyor: “Bizim için çeşitliliği yaşamak, farklılıkları takdir etmek ve adil koşullar yaratmak demektir.”

Profesörün açıklamalarının kendisi için bir sonuç doğurup doğurmayacağı henüz belli değil. Profesör geçmişte de başka sınırları zorlayıcı açıklamalarda bulunduğu biliniyor. Profesör öğrencileriyle Fransa’da yaptığı bir gezi esnasında, ağırlıklı olarak koyu tenli bir grup insan gördükten sonra şöyle söylemişti: “Bu nasıl bir bölge böyle? Burası profesörler için bir orman kampı mı?”

Alman toplumunda başörtülü kadınlar, hayatın her alanında sıklıkla ayrımcılığa ve ırkçılığa maruz kalıyorlar. Geçen yıl Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde 115 İslamofobik suçun kaydedildiği biliniyor. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Almanya'da Türklere ve Müslümanlara Yönelik Irkçılık Yeniden Yükseliyor
    2023-06-15 16:39:10

    […] olarak lanse edip ırkçı Almanları şiddete teşvik ettiğine işaret eden Sağlam, Türklere yönelik ırkçılığın, 1989’da Doğu Almanya ile Batı Almanya’nın birleşmesinin ardından ortaya çıkan […]

Son Yüklenenler