'Almanya'

Essen’deki Cami İnşaatında Yangın Paniği

Almanya'da Essen-Frohnhausen Merkez Camii’nde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangın esnasında oluşan duman kilometrelerce uzaklıktan görüldü.

Almanya’nın Essen-Frohnhausen şehrinde cumartesi günü öğle saatlerinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Essen-Frohnhausen Merkez Camii’nde bir yangın meydana geldi. İnşaatı devam eden camide yapılan temizlik sonrasında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.  Çıkan yangında caminin şantiye bölümünde maddi hasar meydana geldi.

Essen polis sözcüsü yangının büyümesine neden olan atıkların itfaiye ekipleri tarafından hızlıca söndürüldüğünü; ancak henüz yangının neden meydana geldiğin henüz bilinmediğini belirtti. Polis sözcüsü kasıtlı bir kundaklamaya yönelik hiçbir işaretin olmadığını ifade etti. Yapılan açıklamada soruşturmanın başlatıldığı, şu an için eldeki bulgulara göre yangının kazayla çıktığı ve yangında kimsenin yaralanmadı paylaşıldı.

Essen-Frohnhausen Merkez Camii yangın

Yangın, abdesthane ve ibadethane gibi caminin iç kısımlarına zarar vermeden kontrol altına alınırken, caminin kubbesinde de bir zarar oluşmadı. Cami imamı Yunus Akman, sosyal medyada bir video paylaşarak yangının kaza sonucu meydana geldiğini ve caminin kasıtlı olarak ateşe verilmediği düşüncelerini dile getirdi. Yangın esnasında çıkan duman kilometrelerce uzaktan görüldü. Oluşan yoğun dumanın hâlihazırda inşaat aşamasında olan camideki atıklar nedeniyle ortaya çıktığı ifade ediliyor.

Camiye Domuz Kafası Yerleştirilmişti

Bahsi geçen camiye, 2016 yılında kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından cami girişine ortadan ikiye ayrılmış bir domuz kafasını bağlamıştı. Ayrıca camiye, “Kimlikçilik Hareketi” (Alm: Identitäre Bewegung) isimli aşırı sağcı ve yabancı düşmanı bir grubun afişleri yapıştırılmıştı. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler