'Almanya'

Almanya’da Sınır Dışı Edilenlerin Sayısı 2019’da Azaldı

Almanya’da sınır dışı edilen yabancıların sayısında 2019’da bir önceki yıla göre önemli oranda düşüş kaydedildiği açıklandı.

14 Ocak 2020 admin

Almanya’da 2019 yılında sınır dışı kararı verilenlerin sayısı artsa da sınır dışı edilenlerin sayısında üst üste dördüncü kez azalma kaydedildi. Alman Federal Polisinin elindeki verilere göre, 2019’un ocak ile kasım ayları arasında 20 bin 587 yabancı sınır dışı edildi. 2018 yılında ise bu sayının 23 bin 617 olarak kaydedildiği görülüyor. Ayrıca 2019 yılının mayıs ayından itibaren de hiçbir ayda da sınır dışı edilenlerin sayısının 2 bini geçmediği aktarıldı.

Merkel Sınır Dışı Kararını Desteklemişti

Almanya’da mülteci krizi sonrası sınır dışı edilenlerin sayısında ilk olarak 2016 yılında azalma kaydedilmişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2016 yılında, memleketi Meckelnburg-Vorpommern eyaletinde yaptığı açıklamada sınır dışı etme konusunda sert bir duruş sergilemiş, “Ret, ret demektir. Her kimin iltica başvurusu ret edilirse, o Almanya’yı terk etmek durumundadır.” şeklinde konuşmuştu. Almanya’da kasım ayı verilerine göre sınır dışı kararı verilen 248 bin 598 kişi olduğu belirtiliyor.

Almanya’da yabancılar dairelerine kayıtlı geçici oturum müsaadesi (Duldung) ile kalan 200 bin 598 kişinin olduğu belirtiliyor. Bu kişilere 18 ay oturum müsaadesi sağlanırken bu süre sonunda da oturum kartı alma hakkı elde edebiliyorlar. Ayrıca bazı durumlarda sınır dışı sürecinin aylar hatta yıllar sürmesi nedeniyle bu kişinin Alman vatandaşı biriyle evlenmesi de sınır dışını güçleştiren konular arasında yer alıyor.(ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler