'Kovid-19 Epidemisi'

Fransa’da Kovid-19 Nedeniyle Ölenlerin Sayısı 3’e Yükseldi

Fransa'da bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e yükseldi. 

Fotoğraf: Shutterstock

Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, başkent Paris’in yaklaşık 94 kilometre kuzeyindeki Compiegne kentinde 89 yaşındaki bir kadının Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti. Kovid-19’a yakalananların sayısının da 130’dan 191’e çıktığını ifade eden Salomon, bunlardan 38’inin virüsün görüldüğü ülkelerden Fransa‘ya geldiğini söyledi.

Fransız basınındaki haberlere göre, salgından etkilenenler arasında Crepy-en-Valois Belediye Başkanı Bruno Fortier de bulunuyor. Salgın nedeniyle daha önce 2 kişi yaşamını yitirmişti.

Louvre Müzesi Kapalı

Oise Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Louis le Franc’ın tedbir amacıyla karantinada tutulduğu bildirildi. Paris’te 20-23 Mart tarihlerinde yapılması planlanan Paris Kitap Fuarı’nın da iptal edildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, salgın nedeniyle bu hafta ülkenin çeşitli kentlerine yapmayı planladığı ziyaretlerini iptal etmişti. Kovid-19 nedeniyle Paris’teki tarihi Louvre Müzesi’nin ikinci bir emre kadar kapalı tutulacağı bildirilmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler