'ALMANYA'

Almanya’da Hava Yolu Trafiği 31 Yıl Önceki Seviyeye Geriledi

Almanya'da Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle geçen yıl ülkede hava yolu trafiği 2019'a göre yüzde 56,2 azalarak 1,46 milyona düştü. Hava trafiğinin eski seviyesine ulaşmasının 2025'e kadar süreceği öngörülüyor.

Fotoğraf: Shutterstock / Matej Kastelic

Almanya‘da uçuşlar, Kovid-19 salgınının etkisiyle geçen yıl 2019’a göre yüzde 56,2 düşerek 1,46 milyon ile 31 yıl önceki seviyeye geriledi. Almanya‘da hava trafik kontrolünden sorumlu Deutsche Flugsicherung (DFS), 2020 hava yolu trafiği verilerini açıkladı. Buna göre, Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle geçen yıl uçuşlar 2019’a göre yüzde 56,2 azalarak 1,46 milyona düştü. Almanya‘da 1989’da 1,47 milyon uçuş gerçekleşmişti.

“Eski Seviyeye Ulaşması 2025’e Kadar Sürer”

DFS açıklamasında, Almanya‘da tüm havalimanlarının Kovid-19 salgınından etkilendiği, ülkede iki büyük merkez olan Frankfurt ve Münih’in en büyük kayıpları yaşadığı belirtildi. Hava kargo taşımacılığında sadece küçük düşüşler olduğuna işaret edilen açıklamada, DFS’nin, Kovid-19’a karşı aşıların başarılı bir şekilde geliştirilmesi ve bazı ülkelerde ilk aşıların yapılmasına karşın hava trafiğinin hızlı bir şekilde toparlanmasını beklemediği kaydedildi.

DFS Genel Müdürü Dirk Mahns, konuya ilişkin değerlendirmesinde, birçok ülkede Kovid-19 vaka sayısının artması ve giderek genişleyen seyahat kısıtlamalarından ötürü özellikle yolcu trafiğinin ciddi şekilde etkilendiğini belirterek, hava trafiğinin eski seviyesine ulaşmasının 2025’e kadar süreceği öngörüsünde bulundu.

Avrupa Havacılık Sektörü 56,2 Milyar Avro Kaybetti

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020’de Avrupa havacılık sektörünün bugüne kadarki “en kötü yılı” ve 56,2 milyar avroluk maddi kayıp yaşadığını duyurmuştuAvrupa hava sahası trafiğini kontrol eden, merkezi Brüksel’de bulunan EUROCONTROL tarafından “Kovid-19’un Avrupa Havacılığına Etkisi ve 2021 Görünümü” başlıklı bir rapor yayımlanmıştı.

Raporda, Avrupa havacılık sektörünün, geçen yıl Kovid-19 salgını nedeniyle bugüne kadarki “en kötü yılı” yaşadığı belirtilerek, 2020’de Avrupa‘da uçuş sayısının bir önceki yıla göre yüzde 55 düşerek 6,1 milyona gerilediği, yolcu sayısının da 1,7 milyar azaldığı kaydedilmişti. Avrupa‘da havayolu şirketleri, havalimanları ve hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarının toplam maddi kaybının geçen yıl 56,2 milyar avro olduğu aktarılan raporda, havacılık sektöründe 190 bin kişinin işini kaybettiği bildirilmişti. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler