'Almanya'

Siyasetçilerin Zorunlu Askerlik Tartışması

Almanya'da zorunlu askerliğin hâlâ bir ihtiyaç olup olmadığı tartışılıyor.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri saldırısından hareketle Almanya’da bazı siyasetçiler, zorunlu askerlik uygulamasının yeniden yeniden başlaması ihtimalini tartışıyor. Welt am Sonntag gazetesinin bildirdiği habere göre, Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) partisi Almanya’nın caydırıcı gücünü gösterebilmesi için zorunlu askerlik uygulamasına dönülmesini istiyor. Koalisyon hükûmetinin büyük ortağı sosyal demokratlar (SPD) ise uygulamanın yeniden başlatılmasına karşı çıkıyor.

CDU’nun Değerlendirmesi

Aşağı Saksonya CDU eyalet teşkilatı tarafından hazırlanan bir değerlendirme raporunda zorunlu askerliğin yeniden uygulanmasının Almanya’nın etkili askeri caydırıcılık ve ittifak kabiliyetini yerine getirmek için belirleyici bir işaret olduğuna dikkat çekildi. CDU Aşağı Saksonya lideri ve eyalet Ekonomi Bakanı Bernd Althusmann, Alman ordusunun gelecekte etkin olabilmesi için özellikle zırhlı birliklerinin güçlendirilmesi ve askerliğin zorunlu hâle getirilmesini önerdi.

“Zorunlu Askerlik Gerekli Değil”

Bu arada, Hristiyan demokratların kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) Başkanı ve Bavyera Başbakanı Markus Söder de zorunluğu askerliğin gereksiz olduğunu ifade etti.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht de, tartışmaya katılarak, Ukrayna’daki savaş ve silahlı çatışma hâlinin zorunlu askerlik için bir gerekçe olarak gösterilemeyeceğini açıkladı. Almanya’da zorunlu askerliğe 2011 yılı itibarıyla son verilmişti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler