"Danimarka"

Danimarka’da Peçeli Eylemciye Sarılan Polise Soruşturma

Danimarka’da peçe yasağına karşı düzenlenen protesto sırasında bir eylemciye sarılan polis hakkında soruşturma başlatıldı.

27 Eylül 2018 admin

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da geçen ay ülkedeki peçe yasağına karşı çıkan peçeli kadın eylemciye teselli amaçlı sarılan kadın polise soruşturma açıldığı kaydedildi. 1 Ağustos’ta yürürlüğe giren düzenlemeye karşı başkent Kopenhag’da ve ülkenin ikinci büyük kenti Arhus’ta protesto gösterileri düzenlenmiş. Gösteriler sırasında bir kadın polis, protestocular arasında ağlayan Ayah isimli bir kadın eylemciye sarılarak teselli etmişti. 

Sosyal medyada yayınlanan görüntü, çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Muhafazakar Venstre partisi üyeleri ise fotoğrafın medyada yer alması sonrası, kadın polis hakkında şikayette bulunmuştu. Olayın ardından kadın polis hakkında soruşturma açıldı. Kimliği açıklanmayan polisin avukatı, soruşturmaya tepki gösterdi.

danimarka polis

1 Ağustos’ta Yürürlüğe Girmişti

Danimarka’da 1 Ağustos itibarıyla yürürlüğe giren yasaya göre, kamusal alanda burka ve peçe giyerek yasayı ihlal eden kişiler bin kron (134 Euro) para cezasına çarptırılacak. Yasağı dört kezden fazla ihlal edenlere ise her yeni ihlalde 10 bin kron (1.342 Euro) ceza kesilecek. Kopenhag Üniversitesi tarafından 2010’da yapılan bir araştırmaya göre, Danimarka’da 150 ila 200 kadının peçe taktığı, sadece 3 kadının burka giydiği tespit edilmişti. Danimarka’da 5,7 milyon olan nüfusun yaklaşık yüzde 7’sini Müslümanlar oluşturuyor.(P, AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler