"Almanya"

Alman İstihbaratına Türk Kökenli Başkan Yardımcısı

Federal Alman İç İstihbarat Servisi'nin Başkan Yardımcılığı'na Sinan Selen'in getirileceği iddia edildi.

@ Twitter değişiklikler: Perspektif

Almanya‘da Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV) başakanlığına atanan Thomas Haldenwang’in yardımcılığına Türk kökenli Sinan Selen’in getirileceği iddia edildi. Alman Focus dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre Federal Anayasayı Koruma Dairesi’nin Başkan Yardımcılığı görevine 46 yasındaki terör uzmanı Sinan Selen getirilecek. Haberde Selen’in ne zaman göreve başlayacağı ile ilgili ise bilgi verilmedi. Atamanın gerçekleşmesi durumunda Almanya’da ilk kez göçmen kökenli bir kişi ülkenin istihbarat biriminde önemli bir pozisyona gelmiş olacak.

18 Yıldır Emniyet Birimlerinde Çalışıyor

Köln Üniversitesi’nde hukuk eğitimi alan Selen, 2000 yılından beri emniyet birimlerinde çalışıyor. İlk olarak 2000 yılında Federal Asayiş Dairesi’ne giren Selen, 2006 yılında banliyö trenine saldırı düzenleme planı yapan aşırılık yanlılarına yönelik soruşturmayı yürüten ekibe başkanlık etti. Daha sonra Federal İçişleri Bakanlığı Uluslararası Terörle Mücadele Birimi’nin başkanlığına getirilen Sinan Selen, uluslararası terörle mücadele konusunda ülkenin önemli uzmanları arasında gösteriliyor. 2016’da Federal İçişleri Bakanlığı’ndaki görevinden ayrılan Selen, dünyanın en önemli turizm şirketlerinden biri olan TUİ’nin dünya genelindeki güvenlik konseptinin başına geçmişti. 

Aşırı Sağcı Partinin Yöneticileri İle Bir Araya Geldi

Eski BfV Başkanı Hans Georg Maassen, aşırı sağcılara olan yaklaşımı ve basına verdiği beyanatlar nedeniyle görevden alınmıştı. Maassen’in 2015’te birkaç kez AfD’nin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiği ortaya çıkmış, bu görüşmelerde aşırı sağcı partinin, istihbaratın izlediği oluşumların arasında girmemesi için nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin bilgiler verdiği iddia edilmişti.

Maassen, Almanya’da 8’i Türk, 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün ortaya çıkmasının ardından 2012’nin ağustos ayında göreve getirilmiş ancak Anayasayı Koruma Teşkilatı bu dönemde NSU cinayetlerini aydınlatılmasına yeterince katkı vermemekle suçlanmıştı.(P, AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler