'İslamofobi'

Fransa’da İslamofobik Eylemlerde Korkutan Artış

Fransa’da İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF) tarafından hazırlanan rapora göre ülkede İslamofobik saldırılar 2018'de yüzde 52 oranında artarak 676'ya yükseldi. 

21 Haziran 2019 admin
Paris Büyük Cami© Petr Kovalenkov@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Fransa’da İslamofobi İle Mücadele Derneği (CCIF)2018 yılında Müslümanları hedef alan ırkçı eylemlerle ilgili raporunu yayınladıRaporda, 2018 yılında İslamofobik saldırıların bir önceki yıla göre yüzde 52 oranında arttığı kaydedildi. Rapora göre 2017’de 446 olan İslamofobik saldırı sayısı 2018’de 676’ya yükseldi. İslamofobik eylemlerin yüzde 84’ünü ayrımcılık, yüzde 13’ünü nefret söylemi yüzde 3’ünü ise fiziki saldırın oluşturduğu aktarıldı. Ayrıca İslamofobik ayrımcılığın yüzde 55’inin de kurumlar tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. 

En Büyük Mağdur Müslüman Kadınlar

Rapora göre saldırılarda yine en büyük mağdurun ise Müslüman kadınlar olduğuna dikkat çekildi. 2018’deki İslamofobik eylemlerin yüzde 70’inde kadınların hedef alındığı bildirildi. 

Saldırılar İki Yıllık Azalma Sonrası Yeniden Yükseldi

Öte yandan İslamofobik saldırıların 2015’te Fransa’da yaşanan terör salırılarından sonra en yüksek rakamına ulaştığı, saldırıların 2016, 2017 yıllarında ise azalma kaydedildiği aktarıldı. Açıklanan rapor, 2 yıllık azalmadan sonra saldırıların yeniden arttığını gözler önüne serdi. 

İçişleri Bakanlığı’na Göre 100 Saldırı Gerçekleştirildi

Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda ise İslamofobik eylemlerin 2010’dan beri en düşük seviyeye gerilediği bildirildi. Bakanlığa göre 2018 yılında 100 İslamofobik saldırı gerçekleştirildi.

Fransa’da çoğu Kuzey Afrika kökenli olmak üzere 5 milyon Müslüman yaşıyor. Avrupa’da Müslümanların an fazla yaşadığı ülkeler sıralamasında Fransa ilk sırada yer alıyor.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler