'Almanya'

Türk Misafir İşçilere “Ayak Takımı” Diyen AfD’liye Sert Tepki

AfD’li Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nicolaus Fest'in Almanya'ya işçi olarak gelen Türk kökenli işçiler için "ayak takımı" ifadesini kullanması tepki çekti.

1960’lı yıllarda Almanya’ya gelen Türk misafir işçiler için “ayak takımı” ifadesini kullanan aşırı sağ Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nicolaus Fest’in açıklamaları tepki çekti.

Almanya’daki tüm camilerin kapatılmasını da isteyen Fest, İsviçreli yazar Max Frisch’in, “İşgücü çağırdık, insan geldi” sözünü değiştirip “İşgücü çağırdık, ayak takımı geldi” diye yazdı. Irkçı söylemlerini sürdüren AfD’li vekil, Türk, Arap ve Afrikalı gençler için “ilkel, agresif” ifadesini kullanıp bu gençlerin “sosyal zekaları” bulunmadığını ileri sürdü.

Nicolaus Fest’in ırkçı söylemleri büyük tepki çekti. Fest’in sözlerine tepki gösterenler arasında yer alan Türk genci Ufuk Seçgin’in, AfD’li vekile cevabın paylaştığı yazı ise Twitter’de binlerce kişi tarafından beğenildi.

Seçgin, paylaşımında, “Benim babam Ahmet Seçgin 1962’de Almanya’ya geldi. Hamburg’un tersanelerinde 42 yıl boyunca bir çok kaza geçirmesine rağmen çalıştı. 65 yaşında onurlu bir adam olarak emekli oldu. 80 yaşında ise hayatını kaybetti. Kendinizden utanın.” ifadelerini kullandı.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler