'Fransa'

Fransa’da Et Yemeyen Müslüman Çocuğa Kantin Yasağı

Fransa’da bir belediye, et yemediği için ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Kamil’in okul kantinindeki kaydını iptal etti. 

7 Aralık 2019 admin

Fransa’nın batısındaki Isere ‘de, Pont-de-Cheruy şehrinde meydana gelen olayda, Beldiye Başkanı Alain Tuduri, et yemediği gerekçesiyle ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Kamil’in kantin kaydını iptal etti. Belediye buna gerekçe olarak da yönetmeliğe göre her çocuğun tüm gıdaları tatması gerektiğini gösterdi.

Ocak Ayından İtibaren Kantine Kabul Edilmeyecek

Belediyenin kararı küçük çocuğun ailesine bir mektupla bildirilirken, Ocak 2020’den itibaren artık Kamil’in kantine kabul edilmeyeceği aktarıldı.

Olay Kamil’in annesinin gelen mektubu sosyal medya hesabından paylaşması ile ortay çıktı. Irkçılık ve Antisemitizme Karşı Uluslararası Ligi’nin (Licra) Grenoble Bölge Başkanı ve avukat Mohamed Djerbi olayı yargıya taşıyacağını duyurdu. Djerbi, küçük çocuğun et yemediğini ancak bununla ilgili hiçbir şikayetinin olmadığına dikkat çekti. Ancak küçük çocuğun sadece et yemediği için cezalandırıldığını aktardı. Belediyeyi aldığı kararını tekrar düşünmeye davet eden Mohamed Djerbi, ayrıca Belediye Başkanı Tuduri’yi de toplum önünde özür dilemeye çağırdı.

Belediye Yasak Kararında Israr Etti

Yasak kararında ısrar eden Belediye Başkanı ise bunun herkesin uyması gereken bir yönetmelik olduğunu iddia etti. Ayrıca menüde domuz olduğu zaman alternatif bir menü sunulduğuna da vurgu yaptı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler